Odder

Sea Otter videnskabelig klassifikation

Kongerige
Animalia
Phylum
Chordata
Klasse
Mammalia
Bestille
Kødædende
Familie
Mustelidae
Slægt
Enhydra
Videnskabeligt navn
Enhydra Lutris

Sea Otter Conservation Status:

Truet

Sea Otter Sted:

Ocean

Sea Otter Fakta

Hovedbytte
Søpindsvin, muslinger, krabber, tang
Habitat
Uforurenede områder tæt på kysten
Rovdyr
Hajer, mennesker, spækhuggere
Kost
Omnivore
Gennemsnitlig kuldstørrelse
1
Levevis
  • Ensom
Favorit mad
Søpindsvin
Type
Pattedyr
Slogan
Spiser over 40 forskellige marine arter!

Sea Otter Fysiske egenskaber

Farve
  • Brun
  • Sort
Hudtype
Pels
Tophastighed
7 mph
Levetid
12-15 år
Vægt
14-45 kg (30-100 kg)

Havodderen er et lille havpattedyr, der er hjemmehørende i Stillehavets nord- og østkyst. På trods af at havottere er de største medlemmer af væselfamilien, er havterde blandt de mindste pattedyr i havverdenen.



Havodderen er kendt for at have en af ​​de tykeste, varmeste pelsfrakker i dyreriget, som hjælper med at holde havodderen varm i det kolde vand i det nordlige Stillehav. Ligesom deres mindre flodotterfætre er havodderen i stand til at gå og leve på landet, men det er ikke ualmindeligt, at havterde tilbringer deres liv udelukkende i vandet.



Havodere er altædende, da de spiser tang og andre vandplanter. På trods af dette har de fleste havodderindivider en primært kødædende diæt med havterde, der vides at spise mere end 40 forskellige arter af havdyr. Havodderen jager hovedsageligt søpindsvin, muslinger, krabber, snegle og små fisk i vandet. Havodderen er et af de få dyr i verden, der har det bemærkelsesværdige træk ved at bruge værktøjer, såsom sten, for at komme i sit bytte.

Havodere har få naturlige rovdyr i havet på grund af deres store størrelse. Disse havottere, der lever længere sydpå, er hovedsageligt byttet af den store hvide haj, og de havottere, der bebor mere nordlige regioner i Stillehavet, er byttet af spækhuggere. Mennesker er en af ​​havoddernes vigtigste rovdyr, da havterter jages hovedsageligt for deres utroligt tætte pels.



Havodere anses i dag for at være en truet art, hvis de blev jaget i stor udstrækning for deres pels i det 18. århundrede, hvilket betød, at havodderpopulationer tog et ødelæggende spring, og havodder blev sjældnere og sjældnere. Der anslås at være mindre end 2.000 havodderindivider tilbage i naturen i dag.

Der er tre forskellige arter af havotter, der er anerkendt af videnskaben i dag. Den fælles havotter (også kendt som den asiatiske havotter) er den største af træarterne havarterter underarter og findes omkring øerne i det vestlige Stillehav. Den sydlige havotter (også kendt som den californiske havotter) findes ud for Californiens kyst og er kendt for at have et smalt hoved og små tænder. Den nordlige havotter er hjemmehørende i Alaska og den nordvestlige del af Stillehavet. Den nordlige havodder blev udslettet fra British Columbia-kysten på grund af overjagt, men er for nylig blevet genindført til Vancouver Island.

I modsætning til andre havpattedyr har havodderen ikke et lag spæk for at holde den varm, så havodderen skal stole på sin tætte pels for at holde kulden ude. Havodderens pels er så tyk, at intet vand rent faktisk berører hudotterens hud. Havodderens pels består også af to lag, et vandtæt lag af lange beskyttelseshår med et lag kort tyk pels nedenunder.



Selvom havodderjagt og foder efter mad alene, ses havottere ofte hvile sammen i store grupper af enkeltkøn kendt som flåder. Typisk består den gennemsnitlige havterterflåde af mellem 10 og 100 havotter, der har den største registrerede havterterflåde, der indeholder næsten 2.000 havotter.

Havodder er kendt for at parre sig hele året rundt, men den sydlige havotter er kendt for at parre sig hvert år, hvilket er dobbelt så ofte som den nordlige havotter. Efter en svangerskabsperiode på op til et år føder moderøtteren en enkelt havotter, selvom det vides at forekomme tvillinger. Moder havterde er kendt for at amme deres hvalpe i op til et år, på hvilket tidspunkt havoderne er i stand til at jage og foder efter mad alene.

Se alle 71 dyr, der starter med S

Kilder
  1. David Burnie, Dorling Kindersley (2011) Dyr, den endelige visuelle guide til verdens dyreliv
  2. Tom Jackson, Lorenz Books (2007) Verdens Encyclopedia Of Animals
  3. David Burnie, Kingfisher (2011) Kingfisher Animal Encyclopedia
  4. Richard Mackay, University of California Press (2009) Atlas for truede arter
  5. David Burnie, Dorling Kindersley (2008) Illustreret Encyclopedia Of Animals
  6. Dorling Kindersley (2006) Dorling Kindersley Encyclopedia Of Animals
  7. David W. Macdonald, Oxford University Press (2010) Encyklopædi af pattedyr

Interessante Artikler