Pygmy Marmoset

Pygmy Marmoset videnskabelig klassifikation

Kongerige
Animalia
Phylum
Chordata
Klasse
Mammalia
Bestille
Primater
Familie
Callitrichidae
Slægt
Cebuella
Videnskabeligt navn
Callithrix Pygmaea

Pygmy Marmoset Conservation Status:

I nærheden af ​​truet

Pygmy Marmoset Sted:

Sydamerika

Pygmy Marmoset Fakta

Hovedbytte
Træsap, frugt, edderkopper, insekter
Habitat
Udkanten af ​​tropisk regnskov
Rovdyr
Fugle, slanger, vildkatte
Kost
Omnivore
Gennemsnitlig kuldstørrelse
2
Levevis
  • Troop
Favorit mad
Træsap
Type
Pattedyr
Slogan
Den mindste abe i verden!

Pygmy Marmoset Fysiske egenskaber

Farve
  • Brun
  • Grå
  • Sort
  • hvid
Hudtype
Pels
Tophastighed
24 mph
Levetid
8-12 år
Vægt
120-140 g (4,2-4,9 oz)

'En pygmy marmoset kan springe en afstand på 16 fod for at komme fra en trægren til en anden.'




Pygmy marmosets lever i Amazonas skove i Sydamerika. Disse skabninger er verdens mindste aber, der vejer omkring 4 ounce i voksenalderen. Pygmy marmosets er altædende, der virkelig kan lide at spise træsap! Disse aber lever omkring 12 år i naturen.



5 fantastiske Pygmy Marmoset fakta

• Pygmy marmosets bor i toppen af ​​træer i regnskoven i Sydamerika

• Disse dyr har fingernegle, som de bruger som klør til at klatre i træer

Sommerfugle , frugt, bær og træsaft er alle yndlingsfødevarer i denne lille altædende

• En mandlig og en kvindelig pygmy marmoset yngler og lever sammen i et helt liv

• Pygmy-marmosets trænede hinandens pels ligesom andre aber gør

Pygmy Marmoset videnskabeligt navn

Mens pygmy marmoset er dette dyrs almindelige navn, er dets videnskabelige navn Cebuella pygmaea. Det tilhører familien Cebidae, og dets klasse er Mammalia. Marmoset kommer fra det franske ordmarmoset.

Disse marmosets har to underarter, herunder den nordvestlige pygmy marmoset og den østlige pygmy marmoset. Disse tre pygmy marmosets har pels, der adskiller sig lidt i farve. De bor også i forskellige områder af Sydamerika såvel som i Mellemamerika.



Pygmy Marmoset Udseende og adfærd

Disse marmosets har en frakke af orangebrun pels med en blanding af brune og sorte striber. Den mørke pels på dette lille dyr hjælper med at skjule det, når det bevæger sig over trægrene. Fingerneglene på denne abe tjener som kløer, der kan forstå barken på et træ, når det klatrer. Den måde, hvorpå marmoset bevæger sig og klatrer, svarer til et egern, du måske ser i din lokale park.

Den har en lille næse, små øjne og et øre på hver side af toppen af ​​hovedet. Disse marmosets har ekstra fleksibilitet i nakken, så den kan dreje hovedet for at se bagud. Dette hjælper dyret med at være i høj beredskab for rovdyr i området.

En pygmy marmoset hale er længere end dens krop. Den bruger halen til balance, når den bevæger sig langs lemmer højt op i Amazonas-skoven.

Kroppen af ​​en voksen pygmy marmoset måler ca. 4 til 6 inches lang. Plus, dens egernlignende hale er 6 til 9 inches lang. En pygmy marmosets 9-tommers hale er lig med længden af ​​en gaffel i gennemsnitstørrelse i en skuffe af sølvtøj. En voksen vejer lidt over 4 ounce. Det betyder, at det vejer omtrent det samme som en smørpind fra dit køleskab derhjemme.

Denne marmoset hævder titlen som den mindste abe i verden. Men det er ikke den mindste primat i verden. Titlen tilhører en pygmy muselemur, der vejer omkring 1,1 ounce!

Disse marmosets lever i grupper, også kaldet tropper, med omkring 5 til 9 medlemmer. At bo i grupper giver disse små dyr en vis grad af beskyttelse mod rovdyr. Hvis et medlem ser en ocelot , ville det advare resten af ​​troppen om at tage dækning i træerne. Disse Marmoseter er genert dyr, der bliver med deres egen tropp, mens de forbliver skjult i træerne meget af tiden.

Medlemmerne af marmoset-troppen kommunikerer med hinanden ved hjælp af knirkende og kvidrende, som kun de kan forstå. Én lyd kan betyde, at der er fare nær, mens en anden kan være en mand, der ringer til en kvinde. De lyde, disse dyr afgiver, svarer noget til lydene fra brune og grå egern.

Pygmy Marmoset Habitat

Disse marmosets lever i Peru, Ecuador, Brasilien og Columbia i Sydamerika. De bor i Amazonas regnskove eller i krat, der vokser nær floder. Disse dyr lever i et tropisk klima, der er fugtigt og regnfuldt. Pygmy marmosets lever i regnskoven i Sydamerika hele året rundt.

Du finder disse marmoseter, der lever i skove, hvor træer vokser tæt sammen. Dette giver dem mulighed for let at hoppe til grenene på forskellige træer. Derudover er det let at holde sig skjult for rovdyr, når grene af træer krydser hinanden. Marmelosens orange / brune pels hjælper det også med at forblive skjult blandt regnskovens mørke grene og træstammer. Generelt forbliver disse marmoseter i et område på mindre end en hektar skov.

Pygmy Marmoset Diet

Hvad spiser pygmy marmosets? Dyrets vigtigste fødekilde er træsaft. Disse marmosets bruger deres nederste række af skarpe tænder til at grave huller i barken på et træ. De graver, indtil de finder saft, og drikker det derefter som en hund drikker vand fra skålen.

Ofte vælger en pygmy marmoset kun et træ at grave i saft hver gang det vil have mad. Dette træ er placeret et eller andet sted i abens specifikke område. Nogle træer kan have op til 1300 huller lavet over tid af en sulten marmoset!

Disse dyr er altædende, så de spiser bestemt mere end træsaft. De spiser frugt, sommerfugle, blade, små edderkopper og nektar. De er hurtige og kan få fat i insekter, der lever på grenene omkring dem. Hvilken type mad disse aber spiser afhænger af, hvad der er rigeligst i området.

Da disse marmoseter er så små, behøver de ikke spise meget for at overleve. De kan drikke så meget som en spiseskefuld træsaft ad gangen. Disse aber kan lide at kigge efter mad om morgenen og sen eftermiddag.

Pygmy-marmoseter, der holdes i zoologiske haver, fodres med grøntsager og frugt sammen med en særlig madblanding, der er let for dem at fordøje. Mængden og typen af ​​mad, de får, overvåges nøje. At fodre denne marmoset forarbejdede mad ville være skadeligt for dette lille dyr.



Pygmy Marmoset Rovdyr og trusler

Som du måske har gættet, har disse marmosets mange rovdyr på grund af det faktum, at disse aber er så små. Nogle af deres rovdyr inkluderer høge, slanger, ocelots og ørne, specielt den harpy ørn.

Da disse marmoseter holder sig højt op i træerne, er de særligt sårbare over for ørne, høge og andre fugle. Derudover er der mange slanger, der klatrer i træer som f.eks. Hugormen. Pygmy marmosets hastighed og evne til at skjule sig er det eneste forsvar mod disse rovdyr.

Disse marmosets levesteder er truet, når træer i regnskoven hugges ned og ryddes. Dette fjerner deres hjem såvel som deres fødekilde.

Mennesker er en trussel mod disse dyr på en anden måde. Nogle gange bliver disse dyr fanget og solgt som eksotiske kæledyr i hele verden. Dette er en anden ting, der reducerer deres befolkning.

Den officielle bevaringsstatus for pygmy marmoset er Truet . Deres levested er truet, når træer ryddes, men hvis dette kunne bremses, ville det hjælpe med at øge befolkningen i denne abe.

Der er love mod køb og salg af vilde dyr som kæledyr. Dette inkluderer pygmy marmoset. Håndhævelse af disse love kan bidrage til at holde pygmy-marmoseterne sikre i deres naturlige habitat.

Pygmy Marmoset-reproduktion, babyer og levetid

Avlssæsonen for disse marmoseter sker hele året. Mens han leder efter en ægtefælle, markerer en mand området med sin duft og følger en kvinde rundt i territoriet. En mand og en kvinde i en tropperace, og resten af ​​gruppens medlemmer hjælper med at tage sig af de unge. Denne mandlige og kvindelige holder sammen i hele deres levetid. Drægtighedsperioden for en pygmy marmoset er ca. 20 uger. Generelt er der to levende babyer i et kuld. Mere sjældent får en kvinde en eller tre babyer.

En nyfødt pygmy marmoset vejer .4 ounces. Forestil dig, at en nyfødt pygme er omtrent på størrelse med et voksent menneskes tommelfinger!

I løbet af de første par uger af en nyfødt pygmy marmosets liv rider den rundt på ryggen af ​​sin far. Det er faderen, der er hovedvagter af pygmy marmoset babyer. Når det er tid til at spise, tager faderen babyerne til deres mor, så hun kan amme dem.

Baby pygmy marmosets begynde at spise insekter og træsaft omkring 3 måneder gammel. Andre i troppen lærer babyerne, hvordan de finder mad. Når en baby pygmy marmoset er omkring 1 og en halv eller 2 år gammel, kan den slå ud af sig selv som voksen. Men i nogle tilfælde bliver de unge hos troppen for at hjælpe med at opdrage andre babyer. Det betyder, at der kan være flere søskende i en gruppe.

Den gennemsnitlige levetid for en pygmy marmoset er 12 år. Selvfølgelig kan antallet af rovdyr i det område, hvor en pygmy marmoset lever, helt sikkert have en effekt på dens levetid. Disse små aber kan lide af underernæring, når de bliver ældre, hvis der er et fald i de fødevarer, de spiser i deres miljø.

Pygmy Marmoset-befolkning

Bevaringsstatus for pygmy marmoset er Truet . Den nøjagtige population af pygmy-marmosets er uklar på grund af deres størrelse og evne til at skjule sig i utilgængelige områder. Men forskere mener, at den største koncentration af disse dyr lever i nærheden af ​​Amazonas og Rio Negro-floderne i Sydamerika. Deres befolkning ser ud til at holde sig stabil, da der gøres nogle bestræbelser på at reducere rydning af Amazonas regnskov.

Se alle 38 dyr, der starter med P

Interessante Artikler