Pangolin

Pangolin videnskabelig klassificering

Kongerige
Animalia

Pangolin bevaringsstatus:

Truet

Pangolin Sted:

Afrika
Asien

Pangolin sjov fakta:

Dårligt syn, men god lugtesans

Pangolin fakta

Bytte
Myrer, termitter, larver
Unge navn
Pup
Gruppeadfærd
  • Ensom
Sjov kendsgerning
Dårligt syn, men god lugtesans
Anslået befolkningsstørrelse
ukendt
Største trussel
krybskytteri
Mest markante funktion
Skaleret krop
Andre navne)
skællet myresluger
Drægtighedsperiode
70-140 dage
Kuldstørrelse
1-3
Habitat
Forskellige
Rovdyr
Mennesker, løver, hyæne, slanger
Kost
Kødædende
Type
Pattedyr
Almindeligt navn
Pangolin
Antal arter
8
Beliggenhed
Asien, Afrika
Gruppe
Ensom

Pangolin fysiske egenskaber

Farve
  • Brun
  • Grå
Hudtype
Vægte
Tophastighed
3 mph
Levetid
240 måneder
Vægt
1,6 kg - 33 kg (3,5 kg - 73 kg)
Længde
30,5 cm - 99 cm (1 fod - 3 fod)
Alder af seksuel modenhed
2 år
Fravænningsalder
3 måneder

'Det mest handlede pattedyr på planeten.'



Pangolin er på ingen måde et almindeligt pattedyr. De har interessante skalaer og en karakteristisk reaktion, når de vælter, når de er truet, efterlader et tydeligt indtryk på dem, der møder dem. Deres unikke frakke har også gjort dem til et primært mål for krybskytteri og menneskehandel, hvilket markant har mindsket indfødte befolkninger rundt om i verden. På trods af ligheder med anteaters i diæt og udseende er disse små pattedyr faktisk ret forskellige og klassificeres i deres egen taksonomiske rækkefølge.



Utrolige Pangolin-fakta!

  • Pangolin-skalaer er faktisk hårklumper fremstillet af keratin.
  • De ser ud og opfører sig som anteaters , men er slet ikke tæt knyttet til dem.
  • Deres duftkirtler kan sprøjte lugt som en sekundær defensiv mekanisme.
  • De er et af de mest handlede dyr i hele verden.

Pangolin videnskabeligt navn

Pangolin er også kendt som skællende anteaters , selvom de adskiller sig fra faktiske anteaters i både taksonomi og genetik bortset fra deres fælles oprindelse i Mammalia klasse . Alle 8 arter er medlemmer af Manidae-familien i ordenen Pholidota, der er opkaldt efter det gamle græske ord for 'hornet skala'. De 8 arter er spredt blandt tre slægter: Manis, Phataginus og Smutsia.

Pangolin udseende

Pangolin er ikke de mest elegante eller yndefulde væsner, men hvad de mangler i æstetik, kompenserer de for med specialfunktionalitet. Deres kroppe kan variere alt fra 1 til 3 fod i længden med voksen halelængde, der strækker sig mellem 10 og 30 inches. De har relativt små, spidse hoveder, der er tilpasset til infiltrering af insektgrave og reder.



Disse pattedyr har flere unikke tilpasninger og funktioner, inklusive en fuldstændig mangel på tænder i munden. I stedet har de en lang og mobil tunge, der er perfekt designet til at bytte insekter. Deres stubbe ben er også udstyret med sæt skarpe kløer, der hjælper dem med at klæbe på træer og rive i reder, når de søger efter bytte. Deres prehensile hale fungerer også som en vigtig støtte for deres krop, da de bruger deres forben som multifunktionelle værktøjer.

Verdens mest smuglede dyr, pangolin.

Pangolins unikke skalaer

Pangolins skalaer er deres mest bemærkelsesværdige træk, og en af ​​grundene til, at de er meget handles. Disse formationer er faktisk dannet af klumper af hår lavet af keratin, som er det samme stof, der findes i menneskelige negle. Disse klumper er bløde på nyfødte, men begynder hurtigt at hærde til stærke skalaer, når de modnes. De danner en holdbar rustning, der fungerer som en forsvarsmekanisme, når dyret krøller sig ind i en tæt kugle, når den står over for en overhængende trussel.

Pangolinadfærd

Pangolin er generelt genert og ensom og foretrækker at bo alene eller i parring. De er primært natlige med undtagelse af en art og kan søge mad i træer eller langs jorden. Deres krop og pansrede skalaer giver dem mulighed for at bruge en defensiv kropsholdning, ligesom en bæltedyr , når man står over for rovdyr. De har også duftudskillende kirtler, der giver dem mulighed for at drive en skadelig spray som afskrækkende mod trusler.



Pangolin habitat

Pangolin findes i forskellige levesteder i både Asien og Afrika. Manis pentadactyla findes i hele Kina, M. javanica er hjemmehørende i forskellige lokaliteter i det sydøstlige Asien og M. crassicaudata er hjemmehørende i Indien. De resterende 5 arter findes i det centrale og sydlige Afrika med et område, der spænder over halvdelen af ​​kontinentet.

Nogle arter er arboreale, så de bruger det meste af deres tid på at sove, jage og bo i træer. Deres skarpe kløer og store, fleksible hale giver dem mulighed for at holde greb om lodrette overflader, mens de bruger deres forreste klør til at bryde ind i insektreder. Andre arter er primært jordbaserede, hvilket betyder at de holder sig til jorden og typisk bor i huler. Alle arter er i stand til at navigere vand med en vis dygtighed, selvom de ikke er kendt for hyppige vandmiljøer.

Pangolin diæt

Meget ligesom anteaters , pangoliner er eksklusive insektdyr, der typisk søger bytte, der bor i nældefeber eller store reder. Hvad de mangler i skarphed af synet, kompenserer de for med en ekstremt stærk lugtesans. Deres ivrige næsebor hjælper dem med at finde bytte og finde deres placering under jord eller under træbark.

Hvad spiser pangoliner?

Myrer og termitter er et primært mål på grund af deres centraliserede reden struktur og rigelige befolkninger. Larver fra forskellige insekter tjener også som en potentiel fødekilde, især for arboreal pangolin-arter. Deres lange, fleksible tunge og klæbrig spyt er perfekte til at fange små insekter i deres reder eller langs robuste overflader.

Pangolin rovdyr og trusler

Mennesker er langt den største trussel mod pangolinpopulationer over hele verden. Dyrene er længe blevet jaget som en fødekilde, men deres skalaer er også højt værdsat i nogle kulturer som en ingrediens i traditionel medicin. Som det mest handlede pattedyr i verden står alle pangolinarter over for en vis risiko for udryddelse. Aktuelle klassifikationer blandt de 8 arter spænder fra sårbar til kritisk truet og der er streng kontrol med international handel med både kød og skalaer.

Mens menneskelig krybskytteri og jagt er det primære problem, når det kommer til befolkningsstyring, er der også naturlige rovdyr i hele pangolins oprindelige rækkevidde. Ethvert stort lokalt rovdyr er en potentiel trussel, inklusive hyæner , løver og pythoner.

Pangolin og COVID

I 2020 opdagede COVID-forskere, at pangoliner var vært for et coronavirus, der lignede meget den, der var ansvarlig for COVID-19-pandemien. Selvom dette ikke skabte en endelig forbindelse eller foreslog dyret som en mulig bærer, rejste det bekymring for, at dyret fungerer som en vektor til coronavirusinfektion. Dette gør dem til det andet dyr efter flagermus identificeret som en mulig kilde eller bærer for coronavirus. Denne åbenbaring forårsagede også bevaringsforkæmpere en vis bekymring over risikoen for, at folk målretter mod pangolin til udryddelse for at reducere den opfattede risiko for COVID.

Pangolin-reproduktion og livscyklus

Pangolin-par parres typisk kun en gang om året, hvor regionale parringssæsoner normalt forekommer i sommer- eller efterårssæsonen. Hannerne efterlader duftmarkører for at tiltrække potentielle mænd til deres territorium. I konkurrencesituationer bruger modsatte mænd deres tunge haler som våben for at opnå dominans og optjene retten til at reproducere med kvinden.

Mødre føder normalt kun en hvalp ad gangen, men nogle arter i Asien kan have to eller tre på én gang. Den typiske drægtighedsperiode varierer afhængigt af art og spænder mellem 70 og 140 dage. De første par uger af livet tilbringes gemt væk i en hule eller rede. Når hvalpen er modnet lidt, og dens bløde skalaer er begyndt at hærde, rider den på sin mors hale eller ryg for at ledsage hende, mens hun jager.

Fravænningsprocessen begynder typisk efter et par måneder, men pangolin hvalpe kan blive hos deres mor i op til to år. Mødre forlader til sidst deres unger, når de har nået en passende alder for at klare sig selv. Den forventede levetid i naturen er usikker, men det har været kendt, at dyr lever i op til 20 år i fangenskab.

Pangolin-befolkning

Mens bevarere ikke har en klar idé om det samlede antal pangolinpopulationer i Asien og Afrika, er der masser af grund til at tro, at de er i kraftig tilbagegang. Hundredtusinder af dyrene dræbes hvert år for deres kød og skalaer, hvilket har foranlediget et massivt internationalt forbud mod al kommerciel handel i 2016.

Se alle 38 dyr, der starter med P

Interessante Artikler