Numbat

Numbat videnskabelig klassifikation

Kongerige
Animalia
Phylum
Chordata
Klasse
Mammalia
Bestille
Dasyuromorphia
Familie
Myrmecobiidae
Slægt
Myrmecobius
Videnskabeligt navn
Myrmecobius Fasciatus

Numbat Conservation Status:

Truet

Numbat Sted:

Oceanien

Numbat Fakta

Hovedbytte
Termitter, myrer, insekter
Habitat
Eucalyptus skov og græsarealer
Rovdyr
Slanger, ræve, rovfugle
Kost
Omnivore
Gennemsnitlig kuldstørrelse
4
Levevis
  • Omgængelig
Favorit mad
Termitter
Type
Pattedyr
Slogan
Der er mindre end 1.000 tilbage i naturen!

Numbat Fysiske egenskaber

Farve
  • Brun
  • Grå
  • Net
  • Sort
  • hvid
Hudtype
Pels
Tophastighed
15 mph
Levetid
4-8 år
Vægt
280-550 g (9,9-19 oz)

“Numbats spiser op til 20.000 termitter hver dag”



En numbat er et pungdyr, der bor i det vestlige Australien. Dette lille pattedyr bruger sin lange, klæbrige tunge til at fange termitter, der lever under jorden. Numbats lever i hule træstammer og huler. De jager efter termitter om dagen og sover om natten. I dag lever færre end 1.000 numbats i naturen.



Numbat Top fakta

• Numbats eneste kilde til mad er terminer

• Disse pungdyr kommunikerer med hinanden ved at lave bløde kliklyde

• Numbats har kedelige, peglignende tænder, fordi de ikke tygger termitterne, før de sluger dem

Numbat videnskabeligt navn

Numbat er det almindelige navn for dette dyr, men det kaldes undertiden en banded anteater eller en Walpurti. Dens videnskabelige navn er Myrmecobius fasciatus. Ordet myrmex betyder myre, ordet bios betyder liv og ordet fasciatus betyder stribet. Det tilhører familien Myrmecobiidae, og dets klasse er Mammalia. Der er to underarter af denne pungdyr. Den ene er Myrmecobius fasciatus rufus, som nu er uddød. Den anden er kendt som Myrmecobius fasciatus fasciatus.



Numbat udseende og adfærd

En følelsesfrakke er en blanding af rødbrun med sorte og hvide striber på ryggen og en lille sort stribe over hvert af sine mørke øjne. Dens ører er tynde og spidse. Dens slanke krop er 7 til 12 inches lang. En 12-tommer lang numbat har samme størrelse som en standard lineal. En følelsesladet busket hale er 4 til 8 inches lang. Nogle mennesker sammenligner udseendet af en følelsesløs hale med en østlig grå egern. Voksne mandlige og kvindelige numbats vejer lidt over et pund. Forestil dig to hamstere fra dyrehandlen, og du har den samlede vægt af en voksen følelsesløshed. På grund af sin lange næse og tunge er følelsesdyr blevet sammenlignet med anteater, der også spiser tusinder af insekter til næring. Numbats har ikke skarpe tænder som andre kødædere. I stedet har de tænder, der ligner pinde med kedelige kanter. Numbats tygger ikke termitterne, de fanger, så det er ikke nødvendigt for dem at have skarpe tænder, der kan skære igennem kød.

Den brunrøde pels på en følelsesløs hjælper det med at blande sig i dets skovmiljø, når rovdyr er i nærheden. Også deres øjne er rettet mod siderne af deres hoved, så de kan se fare i tide til at søge beskyttelse inde i en træstamme eller i en hule. Numbats er hurtige og kan skynde sig op i et træ ved hjælp af deres lange kløer til at gribe barken og undslippe et rovdyr. Faktisk kan numbats bevæge sig op til 20 miles i timen, når de har brug for at gøre det hurtigt et sted!

Voksne numbats er ensomme dyr. Dette skyldes for det meste, at de har brug for at spise en masse termitter for at opretholde deres energiniveau. At bo alene betyder, at de ikke behøver at konkurrere med en gruppe følelsesløse om mad. En af de få gange, du ser følelsesløse sammen, er i ynglesæsonen. Også baby-følelsesfæller lever sammen et stykke tid, indtil de er klar til at forlade deres rede og begiver sig ud på egen hånd. Hvis numbats nogensinde vælger at samles, kaldes gruppen en koloni eller en sky.

Generelt er følelsesdyr ikke aggressive dyr. De er opmærksomme og klar til at fryse eller løbe ved det første tegn på fare. Imidlertid kan to hanner vise aggression mod hinanden, når de konkurrerer om en kvinde i ynglesæsonen.

Numbat går på jorden

Numbat-habitat

Numbats boede engang i områder i det sydlige Australien såvel som New South Wales og Victoria. Nu, deres territorium er i den sydvestlige del af det vestlige Australien i skovområderne i Eucalypt. Dryandra Woodlands tæt på Narrogin og Perup Naturreservat ved siden af ​​Manjinup er to steder, hvor du kan se numbats. I skovområder i Eucalypt er der store grupper af træer, men der er nok plads til sollys til at filtrere igennem for at varme jorden. Dette er vigtigt, fordi termitter ikke bliver aktive, når jorden er kold. Klimaet er tørt og tempereret i disse skovområder.

Numbat diæt

Hvad spiser numbats? En følelsesløs diæt inkluderer kun termitter. Hvis de tilfældigvis spiser en myre eller en anden type insekt, er det fordi det overtrædende insekt var i vejen, da numbatens tunge greb efter termitter under jorden. Numbats spiser 20.000 termitter om dagen. Når en følelsesladet spiser 20.000 termitter, spiser den en tiendedel af sin egen vægt i mad.

Numbats er aktive, når termitter er aktive. Så om sommeren, når solen varmer jorden om morgenen og rører termitterne op, vil følelsesløse være på udkig efter dem. Om vinteren, når solen er varmest om dagen, er termitterne aktive og følelsesløse også. Numbats bruger deres lugtesans til at finde termitter under jorden. Også nogle forskere mener, at følelsesløse kan føle vibrationer af termitaktivitet, når de går langs skovbunden. Numbats får en forsyning med vand fra termitterne, de spiser. Dette har hjulpet dem med at tilpasse sig det tørre miljø, de bor i.



Numbat-rovdyr og trusler

Som du måske har gættet, har numbats mange rovdyr. De spises af rovfugle i området som f.eks falke , kile-tailed ørne og kraveede spurvehakker. De er også bytte for tæppepytoner, goannaer og andre krybdyr. Ræve og vildtlevende katte jager også på numbats.

Fødestedets levested er truet af folk, der bygger huse og udvidelsen af ​​landbrugsjord. At skære ned og fjerne træer fra det område, hvor følsomme mennesker bor, fjerner deres husly samt deres fødekilde. Bush-brande ødelægger også træerne, der tager ly for følelsesløse.

Befolkningen af ​​følelsesløse varierer omkring 1.000. Dette skyldes alle deres rovdyr såvel som miljøtruslerne. Dommens officielle bevaringsstatus er Truet . Dette har sat dem på den røde liste over International Union for Conservation of Nature (IUCN). Numbats er beskyttet under australsk lov. Så der er sanktioner, hvis nogen fanges på jagt efter dem eller af en eller anden grund.

Heldigvis er der helligdomme, hvor folk plejer numbats for at øge den samlede befolkning. To af disse helligdomme er Scotia Sanctuary og Yookamurra Sanctuary i Australien.

Reproduktion, babyer og levetid

Parringstiden for følelsesløsheden går fra december til januar. En følelsesladet mand bruger et ildelugtende stof fra sin brystkirtel til at markere træstammer på sit område for at lade kvinder vide, at de leder efter en ægtefælle. En følelsesløs parrer sig med flere kvinder i løbet af denne tid. Drægtighedsperioden for en følelsesløs er kun 14 dage. Dette er en af ​​de korteste drægtighedsperioder for ethvert pattedyr. Den kvindelige følelsesladning føder levende 4 hvalpe, der hver vejer mindre end et pund.

Efter fødslen knytter de følelsesløse hvalpe sig til deres mor for at blive sygeplejerske. Hun bærer dem på brystet, indtil de er omkring 6 måneder gamle. En mor følelsesløs har små hudfoldninger på brystet for at beskytte hvalpene, når hun bevæger sig op ad træer og over jorden. Der er endda små hår kaldet vagthår inde i hudfoldene for at holde hvalpene varme. Disse hudfoldninger er som en numbats version af en kænguros pose. En anden tilpasning af en følelsesløs hvalp vedrører næsen. En følelsesløs hvalp har en flad, kort næse, der gør det let at amme i flere måneder. Når en hvalp når det punkt, hvor den begynder at spise termitter, udvikler den den lange, spidse næse, der ses på voksne numbats. Når hvalpene er 6 måneder gamle, frigør moderen dem fra sin krop, dels fordi de nu er for tunge til at have med sig. Hun efterlader hvalpene i en hul bjælke eller en hule, hvor hun vil besøge for at amme dem hver dag. Når de er 8 eller 9 måneder gamle, forlader hvalpene hulen i perioder for at øve sig i at fange termitter. Når en følelsesløs hvalp når 1 år gammel, forlader den hulen for at finde et hjem og starte livet alene. Se her for et billede af en Numbat hvalp

Mandlige og kvindelige følelsesløse i naturen lever i gennemsnit 5 år. Numbats, der lever et beskyttet liv i et fristed, kan undertiden leve i 8 år. En følelsesløsheds liv kan afkortes, når den er skadet, og skaden bliver inficeret. Disse pungdyr er også sårbare over for parasitter, der kan forårsage sygdom.

Befolkning

Den samlede population af følelsesløse er mindre end 1.000. Den officielle status for numbat er: Truet. Numbats er nu en beskyttet art, men befolkningen er stadig i tilbagegang. Der er dog taget skridt til at øge antallet af følelsesløse i Australien. Perth Zoo opdrætter numbats og frigiver unge i naturen. Der er også beskyttede områder som Mt. Gibson Wildlife Sanctuary, hvor numbats kan yngle og forblive sikre mod rovdyr, herunder ræve og vildkatte.

Se alle 12 dyr, der starter med N

Interessante Artikler