Indisk elefant

Indian Elephant Scientific Classification

Kongerige
Animalia
Phylum
Chordata
Klasse
Mammalia
Bestille
Proboscidea
Familie
Elephantidae
Slægt
Elephas
Videnskabeligt navn
Elephas maximus indicus

Indian Elephant Conservation Status:

Truet

Indian Elephant Sted:

Asien

Indian Elephant Fakta

Hovedbytte
Græs, frugt, rødder
Karakteristisk funktion
Lang kuffert og store fødder
Habitat
Regnskov og tropisk skov
Rovdyr
Menneske, Tiger
Kost
Planteædere
Gennemsnitlig kuldstørrelse
1
Levevis
  • Flok
Favorit mad
Græs
Type
Pattedyr
Slogan
Fundet i hele Sydøstasien!

Indiske elefant fysiske egenskaber

Farve
  • Brun
  • Grå
  • Sort
Hudtype
Læder
Tophastighed
27 mph
Levetid
55 - 70 år
Vægt
3.000 kg - 5.000 kg (6.500 kg - 11.000 kg)
Højde
2m - 3m (7ft - 10ft)

Den indiske elefant er en underart af asiatisk elefant, der inkluderer den indiske elefant, Sumatran elefant, Sri-Lanka elefant og Borneo elefant. Den indiske elefant er den mest udbredte af de fire asiatiske elefantundearter.



Den indiske elefant findes i hele det sydøstlige Asien inklusive Bangladesh, Bhutan, Cambodja, Kina, Laos, Halvøen Malaysia, Burma, Nepal, Pakistan, Thailand og Vietnam, og selvom den er spredt, menes den vilde indiske elefantpopulation at være omkring lige 20.000 personer.



Indiske elefanter er blevet tæmmet i hundreder af år for skovbrug og ofte kamp. Der er mange steder i det sydøstlige Asien, hvor indiske elefanter holdes for turister at ride, og behandles ofte forholdsvis dårligt. Alle asiatiske elefanter er velkendte for deres enorme styrke og venlighed over for mennesker.

Den indiske elefant har mindre ører end den afrikanske elefant, og den indiske elefant har også en mere buet rygsøjle end den afrikanske elefant. I modsætning til de afrikanske elefanter har de kvindelige indiske elefanter meget sjældent stødtænder, og hvis den kvindelige indiske elefant har stødtænder, er de generelt næppe synlige og kan kun ses, når den kvindelige indiske elefant åbner munden.



Den indiske elefant følger strenge migrationsruter, der bestemmes af monsun sæsonen. Den ældste elefant i den indiske elefantbesætning er ansvarlig for at huske migrationsvejen for sin indiske elefantbesætning. Denne indiske elefantvandring finder generelt sted mellem de våde og tørre årstider, og der opstod problemer, da gårde blev bygget langs de indiske elefantbesætnings vandreruter, da de indiske elefanter forårsagede en stor ødelæggelse af det nystiftede landbrugsjord.

Indiske elefanter er planteædende dyr, hvilket betyder at de kun spiser planter og plantemateriale for at få alle de næringsstoffer, de har brug for for at overleve. Indiske elefanter spiser en bred vifte af vegetation, herunder græs, blade, skud, bark, frugt, nødder og frø. Indiske elefanter bruger ofte deres lange bagagerum til at hjælpe dem med at samle mad.

På grund af deres store størrelse har indiske elefanter meget få rovdyr inden for deres naturlige miljø. Udover menneskelige jægere er tigre den primære rovdyr for den indiske elefant, selvom de har tendens til at jage de mindre indiske elefantkalve snarere end de meget større og stærkere voksne.



Kvindelige indiske elefanter er generelt i stand til at opdrætte, når de er 10 år gamle, og føder en enkelt indisk elefantkalv efter en 22 måneders svangerskabsperiode. Når den indiske elefantkalv først fødes, vejer den ca. 100 kg og plejes ikke kun af sin mor af andre kvindelige indiske elefanter i flokken (kendt som tanter). Den spædbarnsindiske elefant forbliver hos sin mor, indtil den er omkring 5 år gammel og får sin uafhængighed, hvor hanner ofte efterlader besætningen og kvindekalvene.

I dag anses den indiske elefant for at være et dyr, der er i umiddelbar fare for at blive uddød på grund af det faktum, at indiske elefantpopulationer er faldet i en kritisk hastighed. Indiske elefanter menes at lide primært på grund af tab af levesteder i form af skovrydning og jagt på deres elfenbenstænder af menneskelige krybskytter.

Se alle 14 dyr, der starter med jeg

Kilder
  1. David Burnie, Dorling Kindersley (2011) Dyr, den endelige visuelle guide til verdens dyreliv
  2. Tom Jackson, Lorenz Books (2007) Verdens Encyclopedia of Animals
  3. David Burnie, Kingfisher (2011) The Kingfisher Animal Encyclopedia
  4. Richard Mackay, University of California Press (2009) Atlas for truede arter
  5. David Burnie, Dorling Kindersley (2008) Illustreret Encyclopedia of Animals
  6. Dorling Kindersley (2006) Dorling Kindersley Encyclopedia Of Animals
  7. David W. Macdonald, Oxford University Press (2010) Encyklopædi af pattedyr

Interessante Artikler