Sibirisk tiger

Siberian Tiger Scientific Classification

Kongerige
Animalia
Phylum
Chordata
Klasse
Mammalia
Bestille
Kødædende
Familie
Felidae
Slægt
Panthera
Videnskabeligt navn
Panthera Tigris Altaica

Siberian Tiger Conservation Status:

Truet

Siberian Tiger Sted:

Asien
Eurasien

Siberian Tiger Fakta

Hovedbytte
Hjorte, kvæg, vildsvin
Habitat
Tæt tropisk skov
Rovdyr
Human
Kost
Kødædende
Gennemsnitlig kuldstørrelse
3
Levevis
  • Ensom
Favorit mad
Hjort
Type
Pattedyr
Slogan
Også kendt som Amur-tigeren!

Siberian Tiger Fysiske egenskaber

Farve
  • Sort
  • hvid
  • orange
Hudtype
Pels
Tophastighed
60 mph
Levetid
18-25 år
Vægt
100 kg - 350 kg (220 kg - 770 kg)

Et kongeligt symbol på styrke, magt og styrke, den sibiriske tiger er en af ​​de hårdeste rovdyr i verden.



Med sin enorme størrelse og kraftige krop bevæger den sibiriske tiger de tætte skove i Østasien på jagt efter bytte. Specielt tilpasset det kølige klima, hvor det opholder sig, er det et sofistikeret rovdyr, der er i stand til at nedbryde næsten ethvert andet dyr, uanset dets størrelse. Men på grund af den værdi, der lægges på dets luksuriøse pels og de formodede medicinske egenskaber ved dets dele, er dyret konstant truet af udryddelse fra menneskelig aktivitet. Omhyggelig bevaringsindsats og beskyttelse fra lokale regeringer er nødvendig for at styrke det nuværende befolkningstal.



UtroligSiberian Tiger Fakta!

  • Andre almindelige navne på den sibiriske tiger inkluderer Amur-tigeren, den manchuriske tiger og den koreanske tiger.
  • Den sibiriske tiger er et vigtigt mytologisk symbol for nogle indfødte kulturer i den region, den bor.
  • Som et menneskeligt fingeraftryk har ingen to tigre det nøjagtige samme stribemønster.
  • Striberne på en tiger hjælper med at camouflere tigeren, så den kan snige sig op og dræbe bytte med et kraftigt slag.
  • Sibiriske tigre kræver enorme mængder naturligt område for at strejfe, hvilket gør dem særligt modtagelige for menneskelig indgreb og tab af levesteder.

Siberian Tiger Scientific Name

Det videnskabelige navn på den sibiriske tiger erPanthera tigris altaica. Ordet 'tigris' betyder tiger på gammelgræsk. Imidlertid lånte grækerne tilsyneladende ordet fra andre sprog, som persisk. Ordet 'altaica' stammer fra navnet på den altaiske sproggruppe, der tales over Central- og Østasien.

Den sibiriske tiger er i øjeblikket klassificeret som en underart af tigeren, hvilket gør den tæt beslægtet med den kaspiske tiger, Bengal tiger og malaysisk tiger. Der har været en del debat om, hvor mange underarter af tigeren der virkelig findes, men en genetisk analyse understøttede ideen om, at der måske er så mange som seks forskellige underarter i alt. Selvom de teknisk set er de samme arter, adskilles disse grupper geografisk af tusinder af miles i hele Asien.

Tigeren er en del af samme slægt som løve , Jaguar og leopard . Det forgrenede sig sandsynligvis fra resten af ​​slægten for et par millioner år siden, måske et eller andet sted i Centralasien. Tigeren er mere fjernt beslægtet med vildkatte, tamme katte og cougars i andre slægter inden for den kæle familie.

Siberian Tiger udseende og adfærd

De sibiriske tigre er de største og mest magtfulde underarter af tigre i verden - og blandt de mest magtfulde dyr af enhver art overalt. Størrelsen på tigeren kan variere meget, men de største eksemplarer kan være omkring 11 meter lange og have en vægt på tæt på 700 eller endda 800 pund, hvilket gør disse dyr næsten på størrelse med et flygel.

De sibiriske tigre har et tykt pelsskind for at beskytte dem mod de kølige klimaer i deres oprindelige habitat. Pelsen består stort set af lys orange farver omkring hoved, ben og ryg plus yderligere hvide farver omkring øjne, snude, kinder og indre ben. Det mest karakteristiske ved den sibiriske tiger er de smalle sorte striber omkring hoved og krop, som giver camouflage og snig i skovene. Det har dog relativt færre striber sammenlignet med andre tigerunderarter.

Andre kendetegn ved den sibiriske tiger inkluderer de tykke poter, korte spidse ører, fladt hoved og snude, en stor muskuløs krop og en rørformet hale med sorte og hvide markeringer. Det har længere bagben end forben, hvilket gør det muligt at hoppe virkelig imponerende afstande i luften for at dæmpe bytte. Deres lange og frygtindgydende kløer og tænder gør det muligt for dem at låse fast og forhindre, at byttet undslipper.

Tigre kommunikerer hovedsageligt gennem deres lugtesans og deres begrænsede vokaliseringer. Deres lange whiskers hjælper dem også med at navigere tætte rum, især i mørke. Men som mange andre kattearter mangler sibiriske tigre en kompleks social struktur. De er stort set ensomme væsner, der aggressivt politiserer deres territorier gennem enten klormærker på træer eller duftmærker sprøjtet med urin og sekreter. Dette fortæller andre tigre at være forsigtige med at trænge ind på en persons nuværende jagtområder.

På trods af deres hårde territoriale aggression er disse tigre faktisk noget mobile dyr, der har været kendt for at rejse hundreder af miles ad gangen på jagt efter hjem og parringsmuligheder. Især unge voksne hanner flytter ofte inden de etablerer et mere permanent territorium. Mandlige og kvindelige territorier overlapper ofte let til parringsformål.



Sibirisk tiger (Panthera tigris altaica) Sibirisk tiger i træ

Siberian Tiger Habitat

Den sibiriske tiger besatte engang et større område af territorium over det moderne russiske Fjernøsten, det nordøstlige Kina og den koreanske halvø. Men på grund af befolkningstab er underarten nu begrænset til et smalt område omkring Sikhote-Alin-bjergkæden nær Stillehavskysten i Rusland. Det er også muligt, at området strækker sig lidt ind i Nordkorea og Kina. Disse tigre har en tendens til at foretrække de tætte blandede skove rundt om i regionen. Deres distribution ser ud til at være baseret på tilstedeværelsen af ​​bytte i området.

Siberian Tiger Diet

Den sibiriske tiger er et kødædende apex-rovdyr, der næsten altid lever af kød. Dens kost består primært af store hovdyr byder (dvs. hovdyr) såsom elg, rogn hjort og vildsvin . Andre potentielle bytte inkluderer kaniner , laks og endda sjældent, bjørne . De har også været kendt for at fodre med husdyr i områder, hvor tigre og mennesker overlapper hinanden. De foretrækker at jage om natten, når deres bytte er mest aktiv.

På trods af deres enorme størrelse er tigre tavse og snigende jægere, der sniger sig på bytte under dække af klipper og træer for at baghold og dræbe dem næsten øjeblikkeligt med en kraftig bid i nakken. De kan også køre med tophastigheder på omkring 30 til 40 miles i timen i korte perioder for at jage bytte.

Kun en lille brøkdel af baghold vil faktisk resultere i en vellykket dræbning, så tigeren skal være konstant opmærksom på gode jagtmuligheder. De kan spise op til 60 pund mad i løbet af en enkelt vellykket nat, men de kan overleve langt mindre, hvis de ikke kan fange en tilstrækkelig mængde mad. Tigeren spiser normalt ikke alle dele af det afdøde bytte og efterlader en del af slagtekroppen til andre dyr.

Sibiriske tigre forsøger næsten altid at undgå kontakt med mennesker, men et par dyr har været kendt for at spise mennesker, hvis deres traditionelle bytte er fraværende, eller de ikke kan jage med succes, fordi de er syge eller gamle. Disse typer 'maneaters' er sjældne, men når de først er begyndt at spise menneskekød, kan de ofte gøre det til en regelmæssig del af deres kost.

Siberian Tiger Predators and Threats

En voksen sibirisk tiger står over for få naturlige trusler fra andre dyr uden for sjældne tilfælde af død fra ulve eller bjørne . Men på trods af deres relative isolering fra menneskelige befolkninger er både krybskytteri og tab af levesteder fra mennesker vedvarende problemer. Sibiriske tigre jages af flere grunde, herunder deres brug i tøj, trofæer og traditionel medicin. Udviklingen af ​​regionen til skovhugst og landbrug har også bidraget til den sibiriske tigers tilbagegang.



Det betragtes i øjeblikket som en truet underart.

Siberian Tiger Reproduktion, babyer og levetid

Sibiriske tigre har ingen fast reproduktionsplan. I stedet kan de parre sig når som helst i løbet af året. Parringscyklussen begynder normalt, når en af ​​tigrene efterlader duft eller ridser på nærliggende træer for at tiltrække deres kompis. Mandlige og kvindelige mødes derefter og tilbringer et par dage med hinanden alene. Hanen forlader kort tid efter og efterlader kvinden at tage sig af og opdrage ungerne alene.

Efter at have båret den ufødte unge i cirka tre måneder vil kvindelige tigre producere kuld på to til seks unger ad gangen. Da de typisk er født blinde inde i huler, er ungerne mest sårbare i denne periode og kræver en del pleje og opmærksomhed. Kvinden kan lade dem være alene i hulen i korte perioder, mens hun søger efter mad.

Det tager et par måneder, før ungerne bliver helt fravænnet af deres mors mælk. Moderen skal så ikke kun jage efter sig selv, men også efter sine hurtigt voksende unger, som bliver mere selvforsynende kun omkring 18 måneder. De forbliver hos moderen i to til tre år, hvorefter de vandrer alene og etablerer deres egne territorier.

Sibiriske tigre har en lignende levetid som andre kattearter. Forudsat at de dør af naturlige årsager, lever de normalt mindst otte år i naturen. Imidlertid er nogle tigre kendt for at leve langt ind i tyverne. De kan muligvis leve endnu længere i fangenskab.

Siberian Tiger Population

Det International Union for Conservation of Nature (IUCN) rød liste, der kategoriserer bevaringsstatus for verdensomspændende dyrepopulationer, viser i øjeblikket den sibiriske tiger som en truet underart, sammenlignet med kritisk truet i 2007. Den sibiriske tiger var sandsynligvis på sit højdepunkt i det 19. århundrede, da de strejfede over meget af Den koreanske halvø og dele af Manchuria. Men efter mange års udtømning antages det, at befolkningen kun nåede et lavt niveau på kun 20 til 30 personer i 1930'erne.

Takket være den flittige bevarelsesindsats er antallet siden kommet igen i hundreder. Baseret på befolkningsestimater fra en undersøgelse fra 2005 var der omkring 360 individer i naturen, hvoraf 250 var i avlsalderen. Et andet skøn fra 2015 antyder, at der er cirka 500 sibiriske tigre tilbage i det østlige Rusland. Et stort antal sibiriske tigre holdes og opdrættes i fangenskab.

En del af denne succes kan tilskrives omhyggelig beskyttelse og vedligeholdelse af de vilde tigerpopulationer og et forbud mod den internationale og indenlandske handel med tigerdele. Imidlertid udgør ulovlig poaching (såvel som slap håndhævelse af protokoller mod poaching) fortsat en betydelig trussel mod deres overlevelse. Et andet væsentligt problem er den lave genetiske mangfoldighed på grund af faldende befolkningstal. Naturbeskyttelse håber at styrke befolkningstallet yderligere ved at genindføre den sibiriske tiger tilbage i dele af sit tidligere område længere mod vest og syd.

Se alle 71 dyr, der starter med S

Interessante Artikler