Struds

Struds videnskabelig klassificering

Kongerige
Animalia
Phylum
Chordata
Klasse
Fugle
Bestille
Struthioniformes
Familie
Struthionidae
Slægt
Struthio
Videnskabeligt navn
Struthio Camelus

Struds bevaringsstatus:

Mindste bekymring

Struds Sted:

Afrika

Strudsfakta

Hovedbytte
Græs, rødder, frø, blomster
Karakteristisk funktion
Små vinger og lang hals og ben
Vingespænding
1,5m - 2m (4,9ft - 6,5ft)
Habitat
Ørken- og savanneområder
Rovdyr
Hyæne, løve, gepard
Kost
Omnivore
Levevis
  • Flok
Favorit mad
Græs
Type
Fugl
Gennemsnitlig koblingsstørrelse
1
Slogan
Den største fugl i verden!

Struds fysiske egenskaber

Farve
  • Brun
  • Grå
  • Sort
  • hvid
  • Lyserød
Hudtype
Fjer
Tophastighed
42 mph
Levetid
50-70 år
Vægt
63 kg - 130 kg (140 kg - 290 kg)
Højde
1,8m - 2,7m (6ft - 9ft)

Strudsen er den største fugl i verden med en mandlig struds, der ofte bliver mere end 2 meter høj. Strudsen er også verdens hurtigste fugl på jorden, der kan køre med hastigheder på op til 50 km / t i korte perioder.



På trods af at strudsen er en fugl, kan strudsen ikke flyve og vil i stedet løbe væk, når den er truet. Strudsen vejer mere end 100 kg, hvilket er hovedårsagen til, at strudsen ikke er i stand til at flyve. Strudsen vil også ligge fladt på jorden for at skjule sig for rovdyr.



Strudsen spiser hovedsagelig grubs og insekter, der ofte findes i jorden. Strudsen er velkendt for at lægge hovedet i jorden for at få bugs i jorden. Strudsen har også et spark så kraftigt, at det kan være fatalt for de fleste pattedyr.

Strudsen findes indfødt i Afrika (og blev også brugt i Mellemøsten), men strudsen opdrættes for sit kød, hud og fjer overalt i verden.



Strudsen lægger de største æg af enhver fugleart, hvor et strudsæg generelt er mere end 10 gange større end det gennemsnitlige kyllingæg. På grund af sin rene størrelse betragtes strudsæg som en kulinarisk delikatesse i mange menneskelige kulturer.

Der er fem forskellige arter af struds, der generelt findes omkring det centrale og østlige Afrika. De forskellige strudsarter er alle meget ens, men varierer i størrelse og farve afhængigt af strudsearten. Strudsen er mest beslægtet med den australske emu og den newzealandske kiwi.

Strudsen er en altædende og spiser derfor en række både planter og dyr. Strudsens kost består hovedsageligt af blade, græs, frø, rødder, blomster og bær sammen med insekter og lejlighedsvis små pattedyr og krybdyr.



På grund af strudsens store størrelse og enorme kraft har strudsen få naturlige rovdyr i sit miljø. Strudsens vigtigste rovdyr er løver og geparder og også hyæner og krokodiller, hvis de er i stand til at fange en. Mennesker er en af ​​strudsens vigtigste rovdyr, da de jager strudsen efter kød og fjer.

Strudse lever i flokke, der normalt inkluderer den dominerende han, hans høner (kvindelige strudse) og deres unge afkom (strudsebørn). I parringstiden laver alfahannen en fælles rede, der er omkring 3 meter bred i jorden, som hans kvindelige strudse kan lægge deres æg i. Der er ofte mere end 20 æg i reden, men det er sjældent, at mere end et par disse æg klækkes faktisk ud, da de er byttet af rovdyr som sjakaler og hyæner. Efter en inkubationsperiode på omkring 6 uger klækkes strudsekyllingerne ud af deres æg. Det er alfa-hanstruds, der forsvarer strudsekyllingerne mod fare og lærer dem at fodre.

Se alle 10 dyr, der starter med O

Kilder
  1. David Burnie, Dorling Kindersley (2011) Dyr, den endelige visuelle guide til verdens dyreliv
  2. Tom Jackson, Lorenz Books (2007) Verdens Encyclopedia Of Animals
  3. David Burnie, Kingfisher (2011) Kingfisher Animal Encyclopedia
  4. Richard Mackay, University of California Press (2009) Atlas for truede arter
  5. David Burnie, Dorling Kindersley (2008) Illustreret Encyclopedia Of Animals
  6. Dorling Kindersley (2006) Dorling Kindersley Encyclopedia Of Animals
  7. Christopher Perrins, Oxford University Press (2009) Encyclopedia Of Birds

Interessante Artikler