Malayan Tiger

Malayan Tiger Scientific Classification

Kongerige
Animalia
Phylum
Chordata
Klasse
Mammalia
Bestille
Kødædende
Familie
Felidae
Slægt
Panthera
Videnskabeligt navn
Panthera Tigris Jackson

Malayan Tiger Conservation Status:

Truet

Malayan Tiger Sted:

Asien

Fakta om malaysiske tiger

Hovedbytte
Hjorte, kvæg, vildsvin
Habitat
Tæt tropisk skov
Rovdyr
Human
Kost
Kødædende
Gennemsnitlig kuldstørrelse
3
Levevis
  • Ensom
Favorit mad
Hjort
Type
Pattedyr
Slogan
Findes i mindre tætte jungler!

Malaysiske tiger fysiske egenskaber

Farve
  • Sort
  • hvid
  • orange
Hudtype
Pels
Tophastighed
60 mph
Levetid
18-25 år
Vægt
80 kg - 150 kg (176 kg - 330 kg)

Malaysiske tigre kan nå kørehastigheder på op til 40 km / t, og denne kritisk truede art er også kendt for at være en stor svømmer!



Som deres navn antyder, bor malaysiske tigre i Malaysia i det sydøstlige Asien. De er de mindste underarter af tiger fra fastlandet. Malaysiske tigre lever alene undtagen i ynglesæsonen. De er kødædere, der spiser hjort , kvæg, vildsvin og solbjørne . Disse tigre kan leve i 15 til 20 år i deres naturlige habitat.



5 malaysiske tigerfakta

  • Malayiske tigre er gode svømmere og er endda kendt for at krydse floder, når det er nødvendigt.
  • Hver malaysisk tiger har et mønster af striber, der er helt unikt for den enkelte.
  • Disse tigre sover det meste af dagen og jager om natten
  • Malayiske tigre taler med hinanden ved at lave chuffing (puffing) lyde såvel som brølende og knurrende
  • Den mandlige malaysiske tiger er meget territorial og vil kæmpe med andre hanner, der kommer ind i området

Videnskabeligt navn på malaysisk tiger

Det videnskabelige navn på den malaysiske tiger erPanthera tigris jacksoni. 'Jacksoni' henviser til en britisk mand ved navn Peter Jackson, der var en bemærkelsesværdig tigerbeskyttelse. Denne store kat tilhører familien Felidae, og dens klasse er Mammalia. De malaysiske folks ord for tiger er 'harimau' eller kort sagt 'rimau'. De henviser også til denne tiger som Pak Belang, der oversættes til Uncle Stripes på engelsk.

Den malaysiske tiger er en af ​​seks underarter af tigeren. Gruppen inkluderer Sibirisk eller Amur , Bengal , Sumatran , sydlige Kina og Indokinese tigre .

Malayisk tiger udseende og adfærd

En malaysisk tiger har orange pels på ryggen, halen, hovedet og ansigtet sammen med et mønster af sorte striber. Dens underside er hvid. Denne store kat har også lange whiskers og gennemborende gule øjne.

Hvis din huskat har nogensinde slikket din arm, du ved, den har en ru overflade på tungen. Nå, en malaysisk tiger har det også. Dens tunge er dækket af små fleksible pigge kaldet papiller. Papiller er der for at skrabe pelsen eller fjerene af bytte fanget af tigeren. Dette er så tigeren ikke behøver at sluge pels eller fjer, da den nyder et måltid. Naturligvis er papiller på tungen af ​​en malaysisk tiger meget skarpere end papiller på en huskats tunge. Når alt kommer til alt skal en huskat kun spise blød kattefoder fra en skål!

En mandlig malaysisk tiger vokser til at være omkring otte meter lang fra hoved til hale, mens kvinder vokser til at være omkring syv meter lange. Det er omtrent lige så længe som en king-size seng! En mandlig malaysisk tiger vejer omkring 220 til 300 pund, mens en kvinde omkring 170 til 240 pund. Til reference vejer en 200 pund tiger lidt mere end en voksen kænguru.

Den malaysiske tiger er faktisk den mindste underart af fasttigeren. Sammenlign denne tiger med den største af arten, den sibiriske tiger, der vokser til 10,5 fod og vejer så meget som 660 pund.

De eneste rovdyr fra malaysiske tigre er mennesker , selvom disse tigre nogle gange kolliderer og sårer hinanden i territoriale kampe. Mandlige tigre markerer deres territorium med urin eller ved at klo træstammerne i området. De har en særlig duft, de efterlader med deres klormærker. Andre katte er beregnet til at opdage denne duft og holde sig væk. Malayiske tigre bruger meget af deres tid på at patruljere deres territorium og sørger for, at der ikke kommer andre tigre ind.

Da denne store kat ikke har nogen dyredyr, har den ikke brug for camouflage for at skjule sig. Imidlertid fungerer en malaysisk tigers stribede frakke som camouflage, når den forfølger bytte og har brug for at blande sig i omgivelserne, så den kan gøre et overraskende angreb. Denne kat forsøger også at undgå at blive set ved at sidde i højt græs eller andre typer tæt vegetation.

Malaysiske tigre lever alene, medmindre de leder efter en makker i ynglesæsonen.



malaysisk tiger (Panthera tigris jacksoni) nærbillede af ansigtsfoto af malaysisk tiger sovende

Malayisk tigerhabitat

Malayiske tigre lever i Malaysia i det sydøstlige Asien. Specifikt findes de i Pahang, Kelantan, Perak og Terengganu. De lever i tropiske skove, fordi de tætte træer i disse skove gør det lettere for tigre at forfølge og fange bytte.

Når malaysiske tigre ikke sover eller plejer sig selv, svømmer de i floder og vandløb i området. Disse dyr har svømmepoter og stærke ben, der hjælper dem med at holde sig flydende. De svømmer for at forblive kølige såvel som for at rejse til andre områder for at finde bytte.

Ligesom katte i alle størrelser har malaysiske tigre øjne, der tillader en stor mængde lys ind, så de kan jage om natten. Derudover hjælper sensoriske nerver i whiskers af denne tiger den til at navigere i den mørke skov om natten.

Malayisk tiger diæt

Hvad spiser malaysiske tigre? Som alle tigre er malaysiske tigre kødædere. De spiser et par typer af Sambar og Barking hjort , vildsvin , skæggrise, serow og solbjørne . Den malaysiske tiger vil ligesom de fleste tigre sandsynligvis gå efter de ældre eller svagere dyr i en flok for at gøre det let at fange.

Disse store katte har været kendt for at gå efter unge elefanter . En voksen elefant ville være for stor til at en enkelt malaysisk tiger kunne fange, men en ung elefant (kendt som en kalv) ville ikke være så meget af en udfordring. Imidlertid omgiver de voksne elefanter i en flok undertiden en elefantbarn for at beskytte den mod tigre og andre rovdyr. De kan sparke på eller stampe en tiger, der forårsager den alvorlig skade eller død.

Malaysiske tigre forfølger deres bytte, og brug derefter korte hastighedsudbrud for at fange dem. Normalt trækkes byttet til et bestemt sted at spise. Disse store katte kan spise 88 pund kød ad gangen. Et måltid på 88 pund svarer til vægten af ​​tre søjler guld! En tiger kan dog spise kun en gang om ugen.

Malayanske tiger rovdyr og trusler

Mennesker er den eneste rovdyr for disse tigre. Tigre kaldes primære rovdyr, fordi de er øverst i foderkæden for dyr.

Selvom de er primære rovdyr, står disse tigre over for forskellige trusler mod deres eksistens. Denne tiger har oplevet et tab af habitat og krybskytteri hos mennesker. De jages af mennesker efter deres skind, og forskellige kropsdele bruges til at producere medicin. Nogle gange dræbes de af landmænd, når tigrene angriber husdyr. Den officielle bevaringsstatus for denne tiger ifølge International Union for the Conservation of Nature (IUCN) as Kritisk truet .

Heldigvis gøres der bevarelsesbestræbelser for at beskytte disse tigre. WWF (World Wildlife Fund) i Malaysia har taget skridt til at overvåge denne tigers befolkning og øger bestræbelserne på at uddanne folk om det. Zoologiske haver rundt om i verden deltager også i avlsprogrammer for den malaysiske tiger for at øge befolkningen.



Reproduktion af malaysisk tiger, babyer og levetid

Avlssæsonen for disse tigre falder mellem november og marts, selvom de parrer sig året rundt. De mandlige tigre har et område, der normalt indeholder en gruppe hunner, som han opdrætter med. En kvindelig tiger er gravid i cirka 100 dage. I løbet af denne tid leder hun efter en hule, som hendes babyer skal være i. Hun føder mellem to til fire babyer pr. Kuld og er den eneste omsorgsperson.

Baby tigre kaldes unger . De er født med lukkede øjne, de kan ikke gå, og de har pels, der er meget lys i farven. I de første to måneder af livet plejer ungerne deres mor. På en til to uger åbner deres øjne, og efter tre uger kan ungerne bevæge sig rundt.

Cirka tre måneder gamle begynder ungerne at gå ud med deres mor, hvor de lærer at jage og begynde at spise kød. Ungerne kæmper og leger med hinanden for at få styrke og lære at forfølge bytte. Før de er fire måneder gamle, begynder en unges frakke at blive orange, og det sorte stribedesign begynder at tage form. Unger bliver hos deres mor, indtil de er omkring halvandet år gamle.

Desværre er dødeligheden for tigerunger høj. Faktisk overlever 50 procent af disse unger ikke i alderen to. Ungerne er hjælpeløse ved fødslen og kan blive offer for angreb fra andre dyr i området eller endda af andre voksne tigre.

Levetiden for disse tigre i naturen er 15 til 20 år. Når disse tigre bliver ældre, kan de blive såret under jagt og miste evnen til at fange bytte. Dette kan føre til sult.

Malaysisk tigerpopulation

Den officielle bevaringsstatus for malaysiske tigre er Kritisk truet hvilket betyder, at populationen af ​​denne store kat er truet og falder. I 2013 blev det anslået, at der eksisterede mellem 250 og 340 voksne malaysiske tigre. Der er sandsynligvis færre nu på grund af tab af habitat og krybskytteri.

Imidlertid er der gjort nogle bestræbelser på at bevare denne tigers befolkning og øge dens antal. Zoologiske haver har avlsprogrammer, og andre dyrebeskyttelsesgrupper deltager for at hjælpe dette fantastiske dyr.

Se alle 40 dyr, der starter med M

Interessante Artikler