Leopard Seal

Leopard Seal Scientific Classification

Kongerige
Animalia
Phylum
Chordata
Klasse
Mammalia
Bestille
Kødædende
Familie
Felidae
Slægt
Hydrurga
Videnskabeligt navn
Hydrurga Leptonyx

Leopard Seal Conservation Status:

I nærheden af ​​truet

Leopard Seal Placering:

Antarktis
Ocean

Fakta om leopardforsegling

Hovedbytte
Pingvin, fisk, blæksprutte
Habitat
Koldt vand på den sydlige halvkugle
Rovdyr
Menneske, hajer, spækhugger
Kost
Kødædende
Gennemsnitlig kuldstørrelse
1
Levevis
  • Flok
Favorit mad
Pingvin
Type
Pattedyr
Slogan
Verdens mest aggressive sælarter!

Leopard Seal Fysiske egenskaber

Farve
  • Grå
  • Sort
Hudtype
Pels
Tophastighed
18 mph
Levetid
20-24 år
Vægt
200-591 kg (440-1,300 kg)

Klodset på land, men yndefuldt i havet, er leopardforseglingen et fint dygtigt rovdyr, der trives i det kølige vand i Antarktis.



Denne meget særprægede art har et sæt umiskendelige funktioner, der hjælper den med at overleve i naturen, herunder spæk og svømmeføtter. Med få naturlige rovdyr og masser af mad har leopardforseglingen tæmmet et af de mest ugæstfrie miljøer på planeten. Imidlertid har få mennesker nogensinde set en tæt på, da direkte kontakt med mennesker er sjælden og flygtig. Dette har gjort det muligt for leopardforseglingen at sprede sig gennem havene i de sydligste ekstremer på planeten.



5 fakta om leopardforsegling

  • Selvom leopardtætninger har små kløer på deres svømmeføtter, er det faktisk deres store tænder, der gør det muligt for dem at dræbe og forbruge større bytte.
  • Leopard-sæler fornemmer det omgivende miljø med deres korte whiskers. Biologer har været i stand til at bestemme det sidste måltid af et segl ved at analysere whiskers kemiske sammensætning.
  • Disse tætninger mangler en udvendig øreklappe. I stedet har de en simpel åbning på hver side af hovedet, der fører til øregangen.
  • For bedre at kunne håndtere vandtrykket kan leopardtætninger kollapse deres lunger, før de dykker under vandet.

Leopard Seal videnskabeligt navn

Leopardforseglingens videnskabelige navn erHydrurga leptonyx. Hydrurga betyder vandarbejder, og leptonyx betyder slank eller lille klo på græsk. Leopardforseglingen er den eneste levende art i slægtenHydrurga. Det tilhører også familien afFelidae, hvilket betyder de øreløse eller sande sæler. Dette adskiller dem fra familiens øresælerOtariidae. Leopardforseglingen er mest beslægtet med Weddell-seglet, crabeater-seglet og Ross-sælet, som alle lever i Antarktis.

Disse sæler er faktisk en type rovdyr - en orden af ​​pattedyr, hvortil katte , hunde og bjørne tilhører. Sæler sandsynligvis delt fra resten af ​​rovdyrene for omkring 50 millioner år siden. Siden da har de udviklet specielle tilpasninger, der passer til livet i vandet. Den større gruppe sæler, Pinnipeds, inkluderer også søløver og hvalrosser .

Leopard Seal Udseende

Leopardsæler er lange, glatte, kødædende pattedyr med et afrundet hoved, stor snude, store mund og svømmeføtter på alle fire fødder (som omslutter både albuer og knæ). Dækket i et tyndt lag pels kan denne art identificeres ved de mørke grå eller sorte farver på hoved og ryg og den hvide eller lysegrå omkring maven. Det mest karakteristiske træk ved arten er de sorte pletter omkring de hvide dele af kroppen. Dette mønster ligner den store kat, som den er opkaldt efter.

Disse sæler kan nå mere end 12 fod og veje mere end tusind pund. Det er omtrent lige så tungt som et flygel. Dette gør dem til en af ​​de største og mest imponerende sæler i verden. Kvinder opvejer faktisk mænd med en betydelig margin. Dette er det modsatte af nogle Pinnipeds, såsom elefantforseglingen, hvor hanner er større end hunnerne.



leopard sæl (Hydrurga leptonyx) leopard sæl på en klump is

Leopard Seal Adfærd

Leopard-sæler er stort set ensomme væsner, der lever og jager alene. Deres eneste vedvarende kontakt med andre sæler i løbet af året er i parringssæsonen. De konkurrerer ofte med hinanden om at skaffe mad, men de kan undertiden samarbejde om at nedbryde bytte også. På trods af sin ensomme natur er leopardforseglingen ikke desto mindre en meget højrøstet art. Det store repertoire af opkald inkluderer triller, bjef og stønn (som kan variere med alderen) for at hjælpe dem med at etablere territorium og tiltrække potentielle hjælpere. De ser ud til at have unik opførsel og ritualer forbundet med visse stiliserede vokaliseringer og lyde.

I løbet af millioner af år med udvikling har disse sæler fået specifikke tilpasninger for at hjælpe det med at klare den barske virkelighed i dets kolde havmiljø. Det tykke lag spåner giver særlig isolering fra det kølige vand. Deres kroppe er formet så glat som muligt for at minimere træk i havet. Deres forreste svømmeføtter, der er relativt store i forhold til kropsstørrelse, giver dem mulighed for at styre med utrolig smidighed og præcision i vandet, mens deres bagflippere giver hastighed og bevægelse med et side-til-side-slag. Det antages, at de kan bevæge sig op til 25 km / t i korte perioder, når de svømmer. Leopardsæler er dog meget klodset væsener på landet. De skal tvinge sig frem ved at vride sig på deres mave og trække deres kroppe op.

Heldigvis er deres besværlige bevægelse på land ikke meget af en hindring. Leopardsælene tilbringer størstedelen af ​​deres liv i og omkring vandet og kommer lejlighedsvis op på isen for hvile, sikkerhed og opdræt. Ligesom hvaler kan leopardtætninger gå lang tid mellem iltånding. Inden du dykker under vandet, kan forseglingen kollapse lungerne for at håndtere vandtrykket. De ser også ud til at have en højere koncentration af iltlagrende molekyler i deres blod. I modsætning til mange andre Pinnipeds gør leopardtætninger dog ikke særlig dybe eller lange dyk. De forbliver normalt inden for et par hundrede meter fra overfladen.

Selvom leopardforseglingen ikke er blevet grundigt undersøgt, forstås det generelt, at sæler (selv de ensomme arter) er legende, smarte og nysgerrige væsner. De ser ud til at have en medfødt evne til at udføre begrænsede opgaver og følge kommandoer. Nogle arter (ikke nødvendigvis leopardsæler) holdes i fangenskab for at underholde og uddanne mennesker om marine liv.

Leopard Seal Habitat

Leopardforseglingen lever udelukkende omkring Antarktis farvande. Dette er dets året rundt hjem. Arten er dog blevet set så langt væk som Sydamerika, Australien, New Zealand og Sydafrika. Deres liv drejer sig om troskab til pakkeisen og nærliggende øer. De kan vandre rundt i deres naturlige rækkevidde hele året som svar på tilstedeværelsen af ​​isflak og bytte.

Leopard Seal Diet

Leopardsælens diæt består hovedsageligt af fisk , blæksprutte skaldyr pingviner (inklusive gentoos og kejsere), havfugle og nogle gange endda hvalpe af andre sælarter. Med deres skarpe tænder, kløer og store kraftige kæber har disse kødædere med rette fået et ry som et af de hårdeste rovdyr i havet. De er også en af ​​de få sælarter, der spiser andre varmblodede dyr.

Krill ser ud til at være en favorit mad af leopard sæler. De har udviklet specialiserede tænder, der kan trække lille bytte ud af det omgivende vand, når de bevæger sig. Leopardsæler vil dog opportunistisk angribe og spise hvad de end kan finde. Deres kost kan ændre sig afhængigt af årstiderne og tilgængeligheden af ​​mad. For at fange mere undvigende dyr vil disse kloge jægere vente på bytte eller snige sig op og snuppe dem direkte nedenfra vandet. De bliver undertiden nødt til at rive byttet fra hinanden, før det er lille nok til at blive fortæret.



Leopard Seal Predators and Threats

Leopardforseglingen betragtes som et toppunkt-rovdyr, der har få andre naturlige rovdyr i naturen. En af dem er dog spækhugger . Disse kloge væsner vil jage seglet enten alene eller i pakker ved at anvende intelligente strategier for at hjørne og forbruge dem. Der er også rapporter om, at hajer undertiden kan angribe og forbruge leopardforseglinger, men faktisk observation af leopardforsegling er relativt sjælden.

Fordi arten indtager et ekstremt miljø i udkanten af ​​verden, er mennesker ikke en væsentlig trussel mod dem bortset fra lejlighedsvis sammenfiltringer i fiskenet. Imidlertid kan klimaændringer på lang sigt udgøre en risiko for det habitat, som arten er afhængig af for dens overlevelse. Hvis isen i Antarktis smelter eller forsvinder, vil den forstyrre seglens avlsmønstre.

Reproduktion af leopardforsegling, babyer og levetid

Leopardsælens reproduktive vaner forbliver noget af et mysterium for biologer. Fordi det er vanskeligt at få adgang til de kølige miljøer i Antarktis, er faktisk parring af leopardforsegling næsten aldrig blevet observeret direkte. Imidlertid kan flere fakta udledes om artens reproduktive adfærd baseret på en vis dokumentation.

Arten yngler kun en gang om året omkring månederne december og januar. Det antages, at leopardforseglingsmændene vil foretage visse vokaliseringer for at tiltrække og sikre kammerater. Hannerne er ofte ret aggressive og territoriale i konkurrencen om de rigtige hunner. Når et par er parret, forekommer den egentlige parringsproces sandsynligvis i vandet. Hanen holder sig dog ikke ved fødslen af ​​barnet. Han forlod normalt efter afslutningen af ​​parringscyklussen.

Leopard-sæler hos kvinder har en lang svangerskabsperiode, der varer indtil omkring oktober eller november (ca. ti måneder). Den nyfødte segl kaldes en hvalp, og kun en enkelt fødes ad gangen. Den unge væsen kan veje mere end 60 pund lige ud af moderens livmoder. I de næste fire uger er kvinden ansvarlig for at opdrage og fravænne den unge hvalp alene. Det meste af denne tid bruges på isflakerne, hvor hvalpen for det meste er sikker og sikker fra potentielle kødædere. Hvalpen skal hurtigt lære at svømme og jage, fordi den begynder at leve alene kort efter fravænning. Dette gør det muligt for kvinden at starte parring igen lige i tid til ynglesæsonen.

Der er ikke meget kendt om barndomsudviklingen af ​​leopardforseglingen. Det menes dog, at det ofte tager flere år at opnå seksuel modenhed. Leopardforseglingen har været kendt for at leve op til 30 år i naturen, men den gennemsnitlige levetid kan være mindre end dette.

Leopard Seal Population

På grund af vanskelighederne med at undersøge Antarktis-regionen er det vanskeligt at estimere nøjagtigt, hvor mange leopardsæler der lever i verden. Ifølge International Union for Conservation of Nature (IUCN) Rødliste, leopardforseglingen er en art af mindste bekymring . IUCN hævder, at der er mindst 35.000 individer i naturen, men dette kan være et underantal. Nogle skøn sætter de sande tal over 100.000 eller endda 200.000.

I modsætning til andre arter er leopardforseglingen ikke traditionelt blevet jaget for sit fedt og pels, hvilket sparer den for hurtig udtømning. På trods af dette er de beskyttet af internationale konventioner mod jagt. Imidlertid kan tabet af havis fra Antarktis udgøre en potentiel trussel i fremtiden ved at afbryde deres avlsadfærd.

Se alle 20 dyr, der starter med L.

Interessante Artikler