Hoopoe

Hoopoe videnskabelig klassificering

Kongerige
Animalia
Phylum
Chordata
Klasse
Fugle
Bestille
Bucerotiformes
Familie
Upupidae
Slægt
Upupa

Hoopoe Conservation Status:

Mindste bekymring

Hoopoe Sted:

Afrika
Asien
Europa

Hoopoe Fun Fact:

Hoopoe-slægten er det eneste levende medlem af sin familie!

Hoopoe Fakta

Unge navn
Kyllinger eller klækninger
Gruppeadfærd
  • Stort set ensom
Sjov kendsgerning
Hoopoe-slægten er det eneste levende medlem af sin familie!
Anslået befolkningsstørrelse
5-10 millioner
Mest særprægede funktion
Fjerkam på hovedet
Vingespænding
44cm - 48cm (17in - 19in)
Habitat
Skove, sletter og savanner
Rovdyr
Katte og store rovfugle
Kost
Omnivore
Favorit mad
Myrer, græshopper, biller, fårekyllinger og andre insekter
Almindeligt navn
Hoopoe
Beliggenhed
Europa, Asien og Afrika
Slogan
Bedøvelse fugl med en stinkende måde at afskrække rovdyr på!
Gruppe
Fugle

Hoopoe fysiske egenskaber

Hudtype
Fjer
Levetid
Cirka 10 år i naturen
Vægt
46g - 89g (1,6 oz - 3,1 oz)
Længde
25cm - 32cm (10in - 12.6in)
Alder af seksuel modenhed
Et par måneder

Hoopoeen er en slægt af jordfodrende fugle med et massivt hovedhoved og usædvanligt farveskema.



Denne fugl er et almindeligt syn i det meste af Europa, Asien og Afrika. Når stødt på i naturen, kan hoopoe være et virkelig imponerende skuespil på trods af dets mindre størrelse. Dens fjerkam, der ligner en stor mohawk, er langt den mest iøjnefaldende funktion. Det fungerer som et vigtigt visuelt display- og kommunikationsværktøj i naturen.



5 utrolige Hoopoe-fakta

  • Hoopoe har spillet en vigtig rolle i folklore i mange kulturer gennem hele menneskets historie. Det er nævnt i forskellige religiøse bøger, egyptiske hieroglyffer, græske skuespil og kinesiske tekster.
  • I den jødiske tradition førte hoopoe kong Salomo til at møde dronningen af ​​Sheba. Det er i øjeblikket Israels nationale fugl.
  • Hoopoes opsuge solens stråler ved at sprede sig bagud langs jorden.
  • Ligesom en stinkdyr kan bøjen udsende ægte kemikalier for at afværge trusler.
  • Hoopoes beboer allerede eksisterende huller og sprækker i lodrette overflader, hvad enten de er naturlige eller menneskeskabte.

Hoopoe videnskabelige navn

Det videnskabelige navn for slægten hoopoe er Upupa. Navnet stammer fra den unikke vokalisering, som fuglen laver. Den taksonomiske klassificering af hoopoe er genstand for en vis tvist. Der menes nu generelt at være tre levende arter i slægten: den afrikanske hoopoe (Afrikansk Upupa), den eurasiske hoopoe (Upupa epops) og den madagaskiske hoopoe (Upupa marginattil).



De afrikanske og madagaskanske hoopoer blev engang betragtet som underarter af den eurasiske hoopoe, men på grund af fysiske og vokale forskelle blev de adskilt fra hinanden og lavede deres egen unikke art (selvom nogle taksonomer stadig kan klassificere dem sammen). En fjerde art, Saint Helena hoopoe, blev sandsynligvis uddød på et tidspunkt i det 16. århundrede.



Upupa er den eneste levende slægt i familien Upupidae, så der er få andre fugle, der kan lide det. Mere fjernt er det relateret til træbøjler, hornbills og jorden hornbills, som alle er en del af samme rækkefølge.

Hoopoe udseende og adfærd

Hoopoeen er en lille eller mellemstor fugl, der måler mellem 10 og 12,6 inches lang og op til tre ounce i vægt - eller omtrent på størrelse med en bog. Den har sorte og hvide stribede vinger, en lang og tynd næb, korte ben og lyserød fjerdragt rundt om resten af ​​kroppen.



Måske er det mest karakteristiske træk det lyst ornamenterede kam på toppen af ​​hovedet. Våbenskjoldet er rødt eller orange med hvide pletter og sorte spidser. Våbenskjoldene tjener en vigtig rolle i at signalere fuglens humør til andre dyr. Når fuglen er rolig og afslappet, hviler fjerene fast mod hovedet. Men når fuglen bliver ophidset eller ophidset, kan fjerene hæves for at få den til at se større ud end den er.



Hoopoes har mange andre fascinerende egenskaber. For eksempel klapper de med vingerne i en meget uregelmæssig og ujævn bevægelse, der næsten ligner en sommerfugl mere end andre fugle. De vil slå deres bytte mod en overflade for at dræbe det og fjerne eventuelle ufordøjelige dele. Dyret kan også producere kemikalier og olier gennem specialiserede kirtler, der har en dårlig lugt for at modvirke rovdyr.



Bortset fra parring og børneopdræt er bøffer for det meste ensomme væsner, der foretrækker at jage og foder alene. De har kun et grundlæggende sæt opkald relateret til advarsler, parring, frieri og fodring. Hvad de mister i antal, udgør de dog med flere defensive mekanikker. Et af de vigtigste forsvar (bortset fra de førnævnte kemikalier) er dyrets stærke brud, der kan fungere som et farligt våben mod rovdyr eller mod medlemmer af dets egen art. Når de kæmper for territorium eller makker, kan hannerne (og nogle gange endda hunnerne) deltage i en brutal luftduel, der kan efterlade en hårdt såret eller lemlæstet.



Sæsonens bevægelser af bøllerne kan variere ganske meget afhængigt af deres placering. Hoopoerne i de tempererede regioner i Europa og Asien migrerer normalt til Afrika eller det sydlige Asien i vintermånederne efter avl. I modsætning hertil forbliver de afrikanske bøller stort set på det samme område hele året, selvom de kan strejfe mellem lokale områder på jagt efter rigelige fødekilder eller som reaktion på sæsonbestemt regn. Voksne begynder typisk at smelte efter ynglesæsonen og fortsætte processen efter vandring til vinteren.



hoopoe (Upupa) hoopoe på en gren

Hoopoe Habitat

Hoopoe har en massiv rækkevidde over store dele af det eurasiske og afrikanske kontinent, bortset fra de mest ekstreme klimaer i Sibirien, Sahara og andre halvøder. Rækken af ​​den afrikanske hoopoe strækker sig over det meste af den sydlige halvdel af Afrika fra Congo. Den madagaskanske hoopoe er næsten udelukkende begrænset til øen Madagaskar.



Den eurasiske hoopoe er langt den mest udbredte art. Den indeholder syv karakteristiske underarter divideret med geografiske regioner. Epops underarter strækker sig fra Spanien i vest til Stillehavet i øst og ned til grænserne for Indien. Saturata-underarten findes i Japan og det sydlige Kina. Ceylonensis beboer primært det indiske subkontinent. Longirostris bor i store dele af Sydøstasien. De store, senegalensiske og waibeli underarter beboer alle forskellige dele af det centrale og østlige Afrika.



Hoopoes har en tendens til at foretrække skove, savanner og græsarealer i disse tempererede og tropiske områder. De kræver masser af åbent rum med sparsom vegetation og træer, klipper eller vægge, hvor de kan opholde sig. Mens de fleste fuglearter konstruerer deres detaljerede rede i grene, er hoopoe i stedet tilfreds med små sprækker.

Hoopoe diæt

Kosten til den altædende hoopoe består af mange forskellige fødevarer, herunder edderkopper, frø, frugt og endda små firben og frøer . Hoopoe's mest almindelige mad er dog insekter som f.eks biller , cikader, græshopper, græshopper, græshopper , myrer , termitter og guldsmede.



Fuglen vil foder langs jorden og forsøge at grave mad op fra snavs. Hvis den ikke kan finde mad på jorden, vil den fjerne flyvende insekter fra luften. De stærke muskler omkring næb giver det mulighed for at åbne munden, når den undersøger mad i jorden. Fodringsprocessen involverer meget arbejde; det vil konstant vælte hver lille klippe eller hvert blad på jagt efter små bidder af mad.

Hoopoe rovdyr og trusler

Hoopoe har kun et par naturlige rovdyr i naturen, inklusive katte og store kødædende fugle . Mennesker har ikke traditionelt været en væsentlig trussel mod hoopoeens overlevelse.



Fordi fuglen for det meste spiser skadedyr stort set betragtes som en irritation for mennesker og vores dyrkede afgrøder, udvides bøjen til en vis grad af beskyttelse i mange lande. Og takket være dets meget enkle miljøbehov og mangfoldige kost er det også godt til at tilpasse sig forskellige økosystemer og situationer. Dog kan jagt og tab af levesteder undertiden lægge en vis vægt på bestemte underarter af hoopoe.

Reproduktion af hoopoe, babyer og levetid

Hoopoes er monogame væsner, der kun parrer sig med en eneste anden fugl i hele ynglesæsonen. Hannerne vil forsøge at gøre noget ved kvinden ved at bringe hende en gave med insekter, som de kan fodre på. Som tidligere nævnt vil de konkurrere hårdt med hinanden om hjælpere. Når de først har sikret sig en partner, parrer bøffer sig igennem deres normale ynglesæson.

Kvinder kan lægge op til 12 æg ad gangen. Koblingsstørrelsen er større med nordlige arter og mindre med arter tættere på ækvator. Kvinder producerer typisk et æg om dagen i så mange dage som nødvendigt og begynder derefter straks at inkubere dem. Inkubationsperioden varer 15 til 18 dage, så kyllinger klækkes på forskellige tidspunkter. Kvinder har ansvaret for at inkubere æggene, og hanner samler det meste af maden.

Efter æglægning begynder kvinden at udskille et skadeligt ildelugtende stof svarende til råddent kød og gnide kemikaliet i sit eget fjerdragt og over dets kyllinger. Dette stof antages at afskrække rovdyr og potentielt ødelægge parasitter og skadelige bakterier. Denne sekretion varer, indtil kyllingerne forlader reden. Kyllingerne er dog ikke ligefrem forsvarsløse, når de efterlades alene. Snart efter klækning vil de hurtigt udvikle evnen til at sprøjte afføring på et truende dyr. De strejker også med deres regninger, mens de udsender en hvæsende lyd for at skræmme rovdyr væk.

Kyllingerne fødes normalt med en fluffy hvid dun, der dækker hele kroppen. De får deres fulde sæt fjer en måned i deres liv. Den typiske levetid for en hoopoe er cirka 10 år i naturen.

Hoopoe-befolkning

Hoopoe-tal forbliver robuste og udbredte gennem det meste af dets oprindelige habitat. Ifølge International Union for Conservation of Nature (IUCN) Rød liste, bevaringsstatus for hoopoe fortjener mindste bekymring . Det anslås, at der kan være fem til 10 millioner bøffer, der lever over hele verden. Befolkningstallet for den almindelige eurasiske hoopoe kan dog falde en smule.

På grund af sin udbredte distribution over hele kloden kan hver underart stå over for helt forskellige situationer og pres.

Hoopoe FAQ

Hvad er en hoopoe?

En hoopoe er en type mellemstor fugl med en tynd næb og stor fjerkam på hovedet. På grund af dets særpræg er det vanskeligt at sammenligne hoopoe med nogen anden slægt eller art. På trods af sin udbredte fordeling i det meste af Eurasien og Afrika er fuglen sandsynligvis ikke så kendt som mange andre almindelige fugle.

Er hoopoes kødædere , planteædere , eller altædende ?

Hoopoes er altædende, der hovedsageligt spiser insekter, men vil også spise edderkopper, frø, frugter og endda små firben og frøer .

Er en hoopoe en spætte?

Selvom de ser noget overfladisk ens ud, er hakkespetter og bønner faktisk en del af helt forskellige ordrer. Spætte er en del af ordenen Piciformes, mens hoopoe er en del af ordenen Bucerotiformes. Dette gør dem meget fjernt beslægtede fra hinanden. Det er næsten som at sammenligne primater med katte.

Er bøffer sjældne?

Hoopoes er meget almindelige i Europa, Asien og Afrika, men nogle arter eller underarter kan sjældent forekomme hos mennesker.

Hvordan udviklede bøllerne sig?

På grund af det knappe antal fossiler forstås ikke udviklingen af ​​hoopoe. Fossiliserede rester af den nært beslægtede træbøjle (som indtager en anden familie) dateres dog millioner af år tilbage. Paleontologer har også fundet de forstenede rester af en tidlig fuglelignende fugl, Messelirrisor, der boede i skovene i Centraleuropa under Mellemøsten for omkring 37 til 49 millioner år siden.

Findes der blåhakede rammer?

Nej, standardfarven på toppen er næsten altid lyserød eller rød-orange. Blå crested varianter findes ikke.

Se alle 28 dyr, der starter med H

Kilder

    Interessante Artikler