Gentoo Penguin

Gentoo Penguin Scientific Classification

Kongerige
Animalia
Phylum
Chordata
Klasse
Fugle
Bestille
Sphenisciformes
Familie
Spheniscidae
Slægt
Pygoscelis
Videnskabeligt navn
Pygoscelis papua

Gentoo Penguin Conservation Status:

I nærheden af ​​truet

Gentoo Penguin Sted:

Antarktis
Ocean

Gentoo Penguin Fakta

Hovedbytte
Krill, fisk, rejer
Karakteristisk funktion
Lille hoved med orange næb og fødder
Habitat
Stenede Antarktiske øer
Rovdyr
Leopard sæl, spækhugger, hajer
Kost
Kødædende
Gennemsnitlig kuldstørrelse
2
Levevis
  • Koloni
Favorit mad
Krill
Type
Fugl
Slogan
Fundet i hele det sub-Antarktis!

Gentoo Penguin Fysiske egenskaber

Farve
  • Grå
  • Sort
  • hvid
  • orange
Hudtype
Fjer
Levetid
15-20 år
Vægt
4 kg - 8 kg (8,8 kg - 18 kg)
Højde
51cm - 90cm (20in - 36in)

“Gentoo Penguin er kendt for at være den hurtigste svømmepingviner i verden”



Gentoo Penguins er, ligesom de andre pingvinarter, sorte i udseende fra bagsiden til hovedet. De pryder også en hvid mave og skelnes mest ved en hvid stribe, der løber fra øje til øje øverst på deres hoveder.



Gentoo Penguins er ofte afslappede og afslappede. De er sjældent aggressive. De har dog nogle høje øjeblikke i løbet af deres indlejringsperiode. De er de eneste inden for motorarterne, der vides at stige i domæne størrelse såvel som i antal.

Utrolige Gentoo Penguin Fakta!

  • Gentoo Penguins er kendt for at være verdens tredjestørste pingviner - efter kejseren og kongepingvinerne.
  • Gentoo Penguins kontrollerer og reducerer ofte deres hjerterytme betydeligt, når de dykker i dybe farvande. Det kan meget godt gå fra 80 til 100 hjerteslag i minuttet til 20 hjerteslag i minuttet.
  • Gentoo Penguins er kendt for at være de hurtigste svømmepingviner i verden. Disse pingviner lærer at svømme uden hjælp fra deres forældre.
  • Disse er meget afslappede skabninger og er sjældent nogensinde aggressive.
  • Disse pingviner bruger en række forskellige materialer i deres indlejringsperiode. Materialerne kan variere fra smeltet fjer til småsten.
  • Mænd og kvinder skifter normalt til at inkubere deres æg. Disse pingviner er også kendt for at parre sig med de samme partnere år efter år.

Gentoo Penguin Videnskabeligt navn

Det videnskabelige navn på Gentoo Penguin, der tilhører slægten Pygoscelis, er Pygoscelis papua. De tilhører klassen fugle og krybdyr.



Imidlertid har oprindelsen af ​​ordet Gentoo hidtil været uklar. Nogle siger, at ordet blev brugt af angloindianerne til at skelne mellem hinduer og muslimer.

En anden teori siger, at navnet måske stammer fra et turban-relateret udtryk, da det hvide plaster på pingvinens hoved siges at være et udtryk for en turban.

Gentoo Penguins kan yderligere opdeles i to underarter. Disse hedder Pygoscelis papua papua - som er den største og Pygoscelis papua ellsworth - som er den mindre.



Gentoo Penguins udseende og adfærd

Gentoo Penguins er sorte med et hvidt plaster på deres mave. De har også en hvid stribe, der løber fra øje til øje øverst på hovedet.

Disse pingviner har svømmefødder, der er lyserøde-hvide i farve. De har også en hale, der anses for at være den længste blandt pingvinfamilien. De har også svømmeføtter på undersiden, der er lyserøde. Gentoo Penguins er de eneste kendte pingviner til menneskeheden med en lys orange næb.

De voksne har meget tydelige øjenpletter, mens de yngre har relativt kedelige pletter. Ved fødslen er disse pingviner grå og tænder langsomt til at blive hvide inden for en uge. Gentoos er normalt 30 til 36 inches i højden og kan veje mere end 18 pounds.

Adfærdsmæssigt er disse pingviner normalt afslappede og er næsten aldrig aggressive. De er også kendt for at være genert og gør normalt ikke nogen indsats for at markere og / eller forsvare deres territorier.

Gentoo Penguins svømmer under vandet i det sydlige arktiske hav

Gentoo Penguin Habitat

Gentoo Penguins er kendt for at findes i en række regioner. De findes dog for det meste på den sydlige halvkugle. Den antarktiske halvø og de subantarktiske øer er de bedste for dem at trives. Deres kroppe er designet til at opretholde et bestemt temperaturområde for dem at overleve de lave temperaturer i deres miljø.

Dog ender de næsten altid med at yngle i områder, hvor der ikke findes is. De er bredt fordelt på sydlige breddegrader, men deres levesteder findes ikke et fælles sted og kan variere fra sted til sted. Ellsworths Gentoo Penguins holder sig ofte til Antarktis kyst, hvor de lever såvel som yngler.

I nogle områder foretrækker Gentoos ofte strande med masser af småsten. I andre områder kan disse pingviner finde trøst i kvistebelastede områder med tang.

Gentoo Penguin Diet

Gentoo Penguins finder enhver mulighed for at jage efter mad og fodre sig selv og deres klaner. Deres kost inkluderer fisk, blæksprutter såvel som krebsdyr.

Mens fisk udgør ca. 15% af deres kost, jager Gentoo-pingvinerne krill. Dietten afhænger dog også af, hvor skabningerne er i den pågældende sæson. De er kendt for at tilbringe det meste af deres dag på jagt og nogle gange vover de også for langt væk fra steder på jagt efter mad.

Gentoo Penguin Rovdyr og trusler

Normalt er leopard sæler , orcas og søløver er de skabninger, der byder på disse pingviner. Dette er dog kun almindeligt nær vandområder. På land har disse pingviner ingen trussel bortset fra mennesker. Mennesket har ofte jaget efter dem på jagt efter olie og hud. Flere fugle kan også lide at bytte på Gentoo-pingviner.

Dette er de eneste pingviner, vi kender, og som stiger både inden for domæner og antal om dagen. Selv om det har vist sig, at de vokser i antal i Antarktis-regionen på nogle øer, reducerer de også på grund af problemer med klimaændringerne. I 2007 havde de modtaget en næsten truet status af International Union for Conservation of Nature .

Gentoo Penguin Reproduktion, babyer og levetid

Disse pingviner parrer sig normalt med de samme partnere hvert år, hvorefter de i september eller oktober lægger to æg med et mellemrum på ca. tre dage. Æggene, hvoraf det andet altid er mindre end det første, klækkes normalt fem uger efter, at de er lagt. Indtil da skifter forældrene skift til at beskytte og inkubere æggene.

Gentoo-pingvinforældrene er meget beskyttende og nærende i naturen. Begge forældre arbejder tæt sammen for at bygge en rede til deres små. Når æggene er klækket, forbliver babyerne i reden i op til en måned, mens forældrene fortsætter med deres beskyttelsesopgaver.

Babyerne eller pingvinungerne ender normalt med at danne deres planteskoler eller vuggestuer i deres tidlige barndom. Normalt omkring januar, omkring tre måneder efter fødslen, begynder kyllingerne at udvikle de voksne fjer og gå ud alene.

Desværre afhænger deres overlevelse ofte af tilgængelighed af mad. Hvis der nogensinde opstår en situation med mangel på mad, kan forældrene måske beslutte at fodre den stærkeste af deres babyer, mens de træffer et svært valg om at ofre deres relativt svagere baby.

Levetiden for Gentoo Penguins er i alt 13 til 15 år. Overraskende nok kæmpes den hårdeste kamp for livet ofte inden for deres første leveår med kun omkring 30 til 50 procents chancer for, at de kommer til det næste.

Gentoo Penguin-befolkning

Gentoo-pingvinerne er de eneste pingviner, der vides at øges i antal og domæner om dagen. Ifølge kilder ligger avlspopulationen af ​​Gentoo-pingvinerne i øjeblikket på over 3.80.000 par.

Bestanden af ​​disse pingviner afhænger dog af og varierer fra region til region. For eksempel har pingvinbestanden i Antarktis-regionen været stigende, mens befolkningen i dele af Det Indiske Ocean er faldet.

Det IUCN havde i 2007 erklæret Gentoo Penguins som næsten truede skabninger.

Gentoo Penguin i Zoo

Gentoo Penguins kan ofte opbevares i zoologiske haver og kan ofte let blandes med minimale problemer. Kilder antyder, at der fra nu af er mere end 750 Gentoo Penguins, der bor i zoologiske haver overalt i verden.

Se alle 46 dyr, der starter med G

Interessante Artikler