Pelsforsegling

Fur Seal Scientific Classification

Kongerige
Animalia
Phylum
Chordata
Klasse
Mammalia
Bestille
Kødædende
Familie
Otariidae
Slægt
Arctocephalus
Videnskabeligt navn
Arctocephalinae

Pels sæl bevaringsstatus:

I nærheden af ​​truet

Pelsforsegling:

Ocean

Fakta om pelsforsegling

Hovedbytte
Blæksprutte, fisk, fugle
Karakteristisk funktion
Eksterne øreklapper og træt opbygning
Habitat
Koldt vand og stenet land
Rovdyr
Leopardforsegling, hajer, spækhugger
Kost
Kødædende
Gennemsnitlig kuldstørrelse
1
Levevis
  • Flok
Favorit mad
Blæksprutte
Type
Pattedyr
Slogan
Findes kun på den nordlige halvkugle!

Pelsforsegling Fysiske egenskaber

Farve
  • Brun
  • Grå
  • Sort
Hudtype
Pels
Tophastighed
27 mph
Levetid
12 - 18 år
Vægt
105 kg - 300 kg (230 kg - 661 kg)
Længde
1,5m - 2m (59in - 79in)

Sæler, der kan gå på land



Ni separate arter af pels sæler udgør slægterne Arctocephalus og Callorhinus. Mens otte af disse hører til Artocephalus og bor i det sydlige hav, tilhører den niende art Callorhinus og befolker det nordlige Stillehav. Alle ni arter er alle pinnipeds eller pattedyr med fire vedhæftede vedhæng. Pels sæler udviklede sig fra gamle bjørne, og de er nære slægtninge til moderne søløver.



3 fantastiske fakta om pels sæler

1. På trods af deres store størrelse kan pels sæler svømme i imponerende 15 miles og time.

2. Pelsforseglinger har små kløer på deres svømmeføtter for at hjælpe med at gribe på land

3. Nogle pels sæler kan dykke op til 800 fod dybt i havet!

Videnskabeligt navn

Sydlige pels sæler hører til Arctocephalinae-slægten. De otte artsnavne er som følger:



  • A. gazella: Antarktisk pelsforsegling
  • A. tropicalis: Subantarktisk pelsforsegling
  • A. galapagoensis: Galapagos pelsforsegling
  • A. australis: Sydamerikansk pelsforsegling
  • A. philippii: Juan Fernandez pelsforsegling
  • A. townsendi: Guadalupe pelsforsegling
  • A. fosteri: New Zealand pelsforsegling
  • A. pusillus: brun pelsforsegling

Den nordlige arter af pelsforsegling, C. ursinus, tilhører slægten Callorhinus.

Udseende

Det kendetegnende ved en pelsforsegling er dens bløde, lodne underlag. I svundne dage gjorde denne funktion disse dyr meget attraktive for jægere, der kunne sælge pelsen til en præmie.

Alle ni arter har ører eller pinnae, i modsætning til andre typer sæler. Pels sæler har whiskers, som også kaldes vibrissae. Deres hoveder ligner hunde med lange, spidse snude.

De har stærke lemmer, der er lange efter forsegling, og de kan rotere deres rygsvingere for mere effektiv landrejse. De forreste svømmeføtter har små kløer, der griber, når de er på land. Deres forben fungerer som årer, når de svømmer.

De er dækket af pels undtagen deres svømmeføtter. Disse store pelsløse områder hjælper sælerne med at forblive køligere i varmt vejr. De gør også sælerne hurtige, effektive svømmere. De kan svømme op til 15 miles i timen. Til sammenligning er den olympiske mester Michael Phelps 'største svømningshastighed ca. 6 km / t.

Hannerne af nogle pelsforseglingsarter kan være så meget som fem gange størrelsen af ​​hunnerne. Hannerne vejer måske op til 700 pund, næsten lige så meget som en hest. Kvinder vejer mellem 100 og 200 pund, omtrent lige så meget som en voksen menneske. Pels sæl hanner kan nå op til 10 fod i længden, mens hunner gennemsnit fire til fem fod.

Også hanner og hunner af nogle arter har forskellige fysiske egenskaber. For eksempel har deres pels forskellige farver. Disse kønsforskelle kaldes dimorfisme.

Størstedelen af ​​pels sæl hvalpe er mørkebrune i farven, når de er født. De smelter deres første frakke inden for få måneder, og en lysere brun farve kommer frem. Blandt de nordlige pelsæler har kvinder en plet af grå pels på deres rødbrune kister og er sølvgrå på ryggen. Hannerne af denne art er brune eller sorte.

Opførsel

Sæler er pattedyr og skal indånde luft. Ikke desto mindre bruger de så meget tid i vandet som muligt. De bliver ofte i havet i flere måneder ad gangen. Mange typer pelsforseglinger kan gå 10 minutter eller mere uden overfladebehandling. Nogle kan dykke op til 800 fod.

Imidlertid dykker disse pattedyr i gennemsnit ca. 100 fod. De bliver ofte nedsænket i fem minutter eller deromkring. Mennesker kan kun dykke 20-40 fod uden scuba-udstyr.

Pelsforseglinger har et tykt lag spæk under huden. Det hjælper dem med at flyde. Det fungerer også som isolering. Sammen med deres pelsfrakker beskytter spækeren dem mod de kolde havtemperaturer.

De er glade alene eller i små grupper. Kun i ynglesæsonen omgås pelsæler. Det er når mænd også er mest aggressive over for andre mænd. Nogle gange bider de endda mennesker, der kommer for tæt på.



Fur Seal Habitat

Otte pelsselarter lever i kystregioner på den sydlige halvkugle. Deres levested spænder over det sydlige Australien, New Zealand, Afrika, Galapagosøerne, Sydamerika og Antarktis.

De resterende arter lever i Stillehavsregionen. Det sydligste habitat for nordlige pelssæler er det sydlige Californien. De spænder nordpå mod Beringhavet og findes også i havene nord for Japan.

Disse havpattedyr lever hovedsageligt i havene. I yngletiden tilbringer de dog det meste af tiden på de stenede kyster.

De vandrer ikke regelmæssigt, men pels sæler vil rejse over land, hvis mad er knap. Hvis det er nødvendigt, vil de køre hundreder af miles for at finde en fødekilde.

Kost

Pelssæler er kødædere og nyder en bred vifte af forskellige fødevarer baseret på, hvad der er tilgængeligt i deres habitat. De spiser fisk, blæksprutter, fugle som pingviner og krill. I gennemsnit spiser en mand måske et helt ton af disse små krebsdyr om året.

Hannerne holder typisk op med at spise i avlstiden. De har for travlt med at parre sig og forsvare deres territorium mod andre mænd. Som et resultat mister de ofte flere pund om dagen.

Rovdyr og trusler mod pelsforseglingen

Flere havdyr byder på pels sæler, herunder hajer, spækhuggere eller spækhuggere og andre typer sæler. Leopard-sæler og grå sæler er to af disse. Ræve byder også på nordlige pels sæler.

I lang tid udgjorde mennesker den største trussel mod pelsselbestandene. Da der ikke var nogen love til beskyttelse af disse havpattedyr, klodrede jægere et stort antal hvalpe og voksne ihjel for deres tykke skind. Folk elskede at bære sælfrakker og hatte i perioden efter 2. verdenskrig.

Mens der i dag er nogle love, der beskytter sæler mod jægere, betyder det ikke, at de er fri for risici. Klimaændringer og opvarmning af havene truer deres naturlige habitat, og kommercielle fiskenet skader stadig utilsigtet mange sæler hvert år.

Reproduktion og babyer

Hver sommer samles store kolonier af pelsæler langs kysterne for at parre sig. Alfa-tyre kæmper for kvinder at føje til deres parringsbassiner. En mand kan kræve 40-100 køer for sig selv, ofte efter adskillige kampe med mandlige rivaler. Kæmpende mænd brøler efter, fysisk truer og bider andre mænd for at etablere dominans.

Hannerne parrer sig og reproducerer med flere hunner hver parringssæson. Typisk føder hunnerne babyer fra sidste sæson snart efter deres ankomst til rokeren og er så kun en uge senere i stand til at blive gravid igen.

Fosteret vil vokse i sin mor i løbet af det følgende år. Dette er langt længere end den gennemsnitlige graviditetsperiode på ni måneder for pattedyr. De unge er født live i garderoben på den næste sæson parringsplads.

Nyfødte hvalpe vejer mellem 11 og 13 pund, næsten dobbelt så meget som de fleste menneskelige babyer. Ungerne kan gå og svømme kort efter fødslen. Deres mødre plejer normalt deres unge, indtil de er klar til at føde igen.

De fleste kvinder har kun en hvalp snarere end et kuld. Hunnerne af nogle arter, såsom den nordlige pelsforsegling, kan lokalisere deres hvalpe midt i hundreder af andre ved lyden af ​​hvalpens stemme.

Pelsforseglingens levetid

Pelsens sæler i Stillehavsfælgen lever nogle gange ind i midten af ​​20'erne. Imidlertid er deres gennemsnitlige levetid under 20 på grund af rovdyr, miljøfaktorer og kommercielt fiskeri.

Antarktiske pels sæler har lignende levetider. I gennemsnit lever kvinder til ca. 25 år. Hannerne har i gennemsnit kun omkring 15 år, omtrent lige så lang som en hund.

Befolkning

Den antarktiske pelsforseglingsart er i øjeblikket den største. Guadalupe-arten har færrest pelsæler. Fordi pelssæler tilbringer meget af deres liv til søs, er estimering af populationer en upræcis videnskab. Forskere er dog kommet med følgende tal:

  • Antarktisk pelsforsegling: to til fire millioner
  • Brun pelsforsegling: 2.120.000
  • Nordlig pelsforsegling: 880.000 inden for amerikanske farvande
  • Sydamerikansk pelsforsegling: 300.000 til 450.000
  • Subantarktisk pelsforsegling: 300.000
  • New Zealand pelsforsegling: 50.000
  • Guadalupe pelsforsegling: 34.000
  • Galapagos pelsforsegling: 10.000-15.000
  • Juan Fernandez pelsforsegling: 12.000
Se alle 26 dyr, der starter med F

Kilder
  1. David Burnie, Dorling Kindersley (2011) Dyr, den endelige visuelle guide til verdens dyreliv
  2. Tom Jackson, Lorenz Books (2007) Verdens Encyclopedia Of Animals
  3. David Burnie, Kingfisher (2011) Kingfisher Animal Encyclopedia
  4. Richard Mackay, University of California Press (2009) Atlas for truede arter
  5. David Burnie, Dorling Kindersley (2008) Illustreret Encyclopedia Of Animals
  6. Dorling Kindersley (2006) Dorling Kindersley Encyclopedia Of Animals
  7. David W. Macdonald, Oxford University Press (2010) Encyklopædi af pattedyr

Interessante Artikler