Søelefant

Elephant Seal Scientific Classification

Kongerige
Animalia
Phylum
Chordata
Klasse
Mammalia
Bestille
Kødædende
Familie
Felidae
Slægt
Mirounga
Videnskabeligt navn
Mirounga

Bevaringsstatus for elefantforsegling:

Mindste bekymring

Elefantforsegling:

Ocean

Fakta om elefantforsegling

Hovedbytte
Fisk, blæksprutte, blæksprutte
Karakteristisk funktion
Lang bagagerumslignende næse og stor krop
Habitat
Varme kystvande tæt på land
Rovdyr
Menneske, hajer, spækhuggere
Kost
Kødædende
Gennemsnitlig kuldstørrelse
1
Levevis
  • Flok
Favorit mad
Fisk
Type
Pattedyr
Slogan
Den største sælsort i verden!

Elefantforsegling Fysiske egenskaber

Farve
  • Brun
  • Grå
  • Sort
Hudtype
Pels
Tophastighed
12 mph
Levetid
18 - 22 år
Vægt
900 kg - 3.000 kg (2.000 kg - 6.000 kg)
Længde
3m - 5m (10ft - 16ft)

Elefantsæler kan dykke mere end 5.000 fod ned i havet og kan holde vejret i to timer.



Den bagagerumslignende næse på dette segl gør det let at se, hvordan det fik sit navn. Den gennemsnitlige levetid for en nordlig elefantforsegling er ni år, mens en elefantforsegling, der lever i den antarktiske region, kan leve fra 20 til 22 år. Mandlige sæler kan veje op til 4,5 tons. De er kødædere lever på en diæt af blæksprutte , fisk , stråler , pingviner og nogle små arter af hajer .



5 fakta om elefantforsegling

• Disse sæler tilbringer cirka ni måneder af året i vandet.

• De er fremragende svømmere, men bevæger sig akavet, mens de er på land.

• Mandlige elefantforseglinger kaldes tyre.

• Disse sæler blev jaget i det 19. århundrede, indtil de næsten var uddøde.

• En elefantforsegling bliver voksen ved tre års alderen.

Elephant Seal Scientific Name

Det videnskabelige navn for disse sæler er Mirounga. Mirounga, eller 'miouroung', er et australsk oprindeligt ord, der betyder segl. Elefantforseglingen tilhører familien Phocidae og klassen Mammalia.



Der er to arter af elefantforsegling: nordlige (Mirounga angustirostris) og sydlige (Mirounga leonina).

Elefantforsegling Udseende og adfærd

Disse sæler er dækket af et lag af lys eller mørkbrun eller grålig pels. Mens mandlige sæler har en stor bagagerumslignende næse, også kaldet snabel, har huntætninger en næse, der er normal i størrelse. Disse sæler har et stort, rundt ansigt, mørke øjne og whiskers.

Dens to korte flippere foran har negle i enderne, der ligner lange, mørke negle. Dens bageste svømmeføtter er webbed, hvilket gør denne skabning til en af ​​de mest ekspert svømmere i havet!

Mandlige sæler er meget større end hunner. En mandlig nordlig elefantforsegling kan veje så meget som 4.400 pund og vokse til over 13 fod i længden. En kvinde vejer omkring 1.300 pund og vokser til at være omkring 10 fod lang. Alternativt vejer en mandlig sydlig elefantforsegling omkring 11.000 pund og bliver ca. 16 fod lang! En kvindelig sæl af denne art vejer omkring 2.000 pund og vokser til at være omkring 10 fod lang.

Til reference vejer en mandlig sæl, der vejer 4.400 pund, omtrent det samme som en næsehorn, mens en hun, der vejer 2.000 pund, er lig med to flygeler i vægt. Det er ikke underligt, hvorfor de fleste dyr undgår disse sæler!

Når man ser på længden af ​​disse sæler, er en ti fods elefantforsegling lige stor som halvdelen af ​​en voksen giraf. En 16 fod lang segl er lig med længden af ​​to juletræer i fuld størrelse. En kæmpe mandlig elefantforsegling har rekorden som den længste - måler næsten 22 fod!

De korte forreste flipper og bageste svømmeføtter i dette segl har alle et specifikt formål. Dens forreste svømmeføtter hjælper disse sæler med at ændre retning, når de svømmer, mens deres svømmeformede bagføvere bevæger dem fremad gennem havet. Når de er på land, bruger disse sæler sine forreste svømmeføtter til at vippe sig fremad, mens de trækker sine bagvipper. Det er ikke svært at se, hvorfor denne segl foretrækker at være i vandet!

Elefant-sæler er både ensomme og sociale. Når de svømmer i havet, er de ensomme. Men når de vender tilbage til landet og slutter sig til røget i yngletiden, bliver de sociale. En gruppe sæler har mange navne, herunder en flok, en bob, en koloni eller et harem (kun hunner).

Elefant sæler er ekstremt territoriale og kan være meget aggressive, når de forsvarer deres kystområde. En mandlig segl samler 40 til 50 kvindelige sæler eller et harem for at forblive inden for sit område. Hvis en mand forsøger at invadere en andens territorium, kan det resultere i en blodig, voldelig kamp, ​​når territoriet forsvares. Det er også meget støjende. Mandlige sæler giver dybe, ekkolydende lyde, der ligner trommeslag, når de kæmper med en anden mand.

elefantforsegling (Mirounga angustirostris) to elefantforseglinger

Elefantforseglingshabitat

Nordlige elefantsæler lever i det nordlige Stillehav nær Baja Californien, Mexico til de aleutiske øer og Alaska-bugten. Sydlige elefant sæler lever i sub-Antarktis og Antarktis farvande.

Disse sæler migrerer til havet og tilbringer flere måneder på jagt efter mad. Havbiologer har fundet, at mandlige sæler følger en lignende sti, når de vandrer, mens hunsæler vælger forskellige ruter til at rejse i havet. I midten af ​​december vender disse sæler tilbage til land for at yngle, og vender tilbage til havet i slutningen af ​​marts.

De tykke lag fedt på disse sæler holder dem varme, når de svømmer gennem det frodige vand i havet. Derudover har de specielt udviklede lunger, der tømmes, når de dykker dybt ned i havet efter mad og genopfyldes med luft, når de dukker op igen.



Elephant Seal Diet

Hvad spiser elefantsæler? Blæksprutte , stråler , pingviner , lille haj , krabber og fisk er alle på menuen med disse kødædere. I løbet af deres ni måneder brugt i havet ses de sjældent på vandoverfladen. De svømmer enten lige under overfladen eller dykker ned i dybet på jagt efter mad. Disse sæler tilføjer en masse fedt til deres kroppe i disse måneder. Når parringssæsonen begynder, begynder de en faste periode (de spiser ikke).

Rovdyr og trusler fra elefantforsegling

Store hvide hajer og spækhuggere er to rovdyr af disse sæler. De er så store, at de har meget få rovdyr i havet.

Dog kan menneskers fiskeriaktiviteter være en trussel mod disse sæler. De bliver undertiden viklet ind i store kommercielle fiskenet, der fører til stor skade eller død. Også disse sæler er undertiden ramt af store skibe og andre havfartøjer, der kan resultere i deres død.

Miljøhændelser, såsom orkaner og tropiske storme, kan reducere bestanden af ​​elefantsæler. Sælunger, der endnu ikke er stærke svømmere, kan fejes op og dræbes i disse vejrbegivenheder.

På et tidspunkt blev disse sæler jaget af krybskytter for olien i deres spæk. Nu har de juridisk beskyttelse mod krybskytteri. Bevaringsstatus for elefantsæler ifølge International Union for Conservation of Nature (IUCN) , er mindste bekymring .

Reproduktion af elefantforsegling, babyer og levetid

Parringssæsonen begynder i december for elefantsæler. De kommer ud af havet og bosætter sig på land. De mandlige selelefanter kaldes også tyre, ankommer til tårnet før hunnerne. Mandlige sæler kæmper med hinanden for territorium og dominans. En hanforsegling hæver den øverste halvdel af sin krop og lader den undertiden stå seks meter høj. To mandlige sæler rammer hinanden med deres elefantlignende næse, bider og skubber hinanden, indtil den ene giver op eller er så såret, at den ikke kan fortsætte. Dette er et støjende, farligt møde!

Når de dominerende mandlige sæler har etableret deres territorium, ankommer de kvindelige sæler fra havet. En mandlig sæl har 40 til 50 hunner på hans område. En gruppe kvinder kaldes et harem. Hanen parrer sig med de fleste hunner i harem.

Drægtighedsperioden for en kvindelig elefantforsegling er 11 måneder. Når en kvindelig sæl bliver gravid, vender hun tilbage til havet. Hun kommer senere tilbage til kysten og føder en baby levende, også kaldet en hvalp. En nyfødt sælpuppe vejer omkring 75 pund og er dækket af sort pels. Det hvalp er i stand til at se, høre og bevæge sig lige fra fødslen.

En modersæl plejer sin hvalp i en måned, så begynder den at spise fast mad. Moderen forlader sin hvalp efter kun en måned og opdrætter med en mand, inden hun forlader rokeren for at vende tilbage til havet. En måned gammel elefantforseglingshvalp skal lære og øve sine svømnings- og jagtfærdigheder alene.

Den gennemsnitlige levetid for en nordlig elefantforsegling er ni år, mens levetiden for en sydlig elefantforsegling varierer fra 20 til 22 år. Kvindelige sæler lever normalt længere end mandlige sæler, fordi mandlige sæler skal kæmpe for territorium og undertiden få livsforkortende skader. Disse sæler er også sårbare over for en række hudsygdomme.

Elefantforsegling

Befolkningen af ​​nordlige elefantsæler menes at være omkring 127.000. Der bor 26.000 nær den mexicanske kyst, mens resten bor ud for Californiens kyst. Der findes cirka 650.000 sydlige elefantforseglinger.

Bestanden af ​​disse sæler er enten stabil eller stigende. Det er gode nyheder, i betragtning af at de næsten blev uddøde i det 19. århundrede på grund af krybskytteri. I dag er bevaringsstatus for begge arter mindste bekymring .

Se alle 22 dyr, der starter med E.

Interessante Artikler