Østlige lavlandsgorilla

Eastern Lowland Gorilla Scientific Classification

Kongerige
Animalia
Phylum
Chordata
Klasse
Mammalia
Bestille
Primater
Familie
Hominidae
Slægt
Gorilla
Videnskabeligt navn
Gorilla Berengei Graueri

Eastern Lowland Gorilla Conservation Status:

Truet

Eastern Lowland Gorilla Beliggenhed:

Afrika

Eastern Lowland Gorilla Fakta

Hovedbytte
Blade, frø, urter
Habitat
Tropisk skov og jungler i bjergrige områder
Rovdyr
Menneske, Leopard
Kost
Omnivore
Gennemsnitlig kuldstørrelse
1
Levevis
  • Social
Favorit mad
Blade
Type
Pattedyr
Slogan
Mindre end 5.000 i naturen!

Østlige lavlandsgorilla fysiske egenskaber

Farve
  • Brun
  • Grå
  • Sort
Hudtype
Hår
Tophastighed
25 mph
Levetid
35 - 50 år
Vægt
204 kg - 227 kg (450 lbs - 500 lbs)
Højde
1,5m - 1,8m (5ft - 6ft)

'De største primater i verden.'



En af de største underarter af de store aber, den østlige lavlandsgorilla er en af ​​to arter af gorilla, der lever i Afrika. De er en truede arter , med nylige skøn, der placerer antallet på omkring 5.000 individer tilbage i naturen. Disse gorillaer er sårbare over for krybskytteri, og de bliver ofre for resultaterne af civil uro på deres område.



Eastern Lowland Gorilla Fakta

  • Østlige lavlandsgorillaer erde største primater i verden.
  • De er også kendt somGreys gorillaefter videnskabsmanden, der opdagede dem.
  • De er en af ​​demest intelligente primatearter.
  • Det er denæststørste truede underartaf gorilla.
  • En gruppe østlige lavlandsgorillaer kaldes en tropp, og de ledes af enstor voksen mand kendt som silverback gorilla.

Eastern Lowland Gorilla Scientific Name

Østlige lavlandsgorillaer er også kendt som Grauers gorilla efter den østrigske videnskabsmand Rudolph Grauer, der opdagede dem i begyndelsen af ​​1900'erne. Grauer er hvor anden halvdel af denne underart videnskabelige navn,Gorilla Berengei Graueri, kommer fra.Berengeibetyder Kivu-højlandet, så deres videnskabelige navn betyder 'Grauer's gorilla of the Kivu highlands.' De er i fyldenChordataog betragtes også som primater. Medlemmer af Chordata phylum kaldesakkordaterog denne Phylum inkluderer alle hvirveldyr.

Østlige lavlandsgorillaudseende

Disse gorillaer er massive, da de er de største primatarter på jorden. Hannerne er typisk større end hunnerne, og arten klokker ind på ca. 450-500 kg. Det betyder, at de østlige lavlandsgorillaer vejer lidt mindre end en automat. Disse gorillaer kan være 5-6 meter høje. De har store hoveder i forhold til resten af ​​deres kroppe samt stærke kæber og tænder. Som andre gorillaer har de et tykt lag mørk pels, undtagen deres ansigter og hænder. De foretrækker at gå rundt på deres knogler.



For ekstra beskyttelse og varme har gorillaer et tykt lag af dermis og epidermis eller indre og ydre lag af huden. De har også en betydelig mængde fedt på deres kroppe.

Eastern Lowland Gorilla Behavior

Gorillaer er sociale dyr, og den østlige lavlandsgorilla er ingen undtagelse. Fordelingen af ​​gorillaer foregår i tæt sammensatte familiegrupper kaldet tropper eller bands. Disse tropper rejser, fodrer og opdrager deres unger sammen. Tropperne ledes af en stor mandlig gorilla, kaldet silverback. De indeholder også to eller tre kvindelige gorillaer og deres unger og kan også omfatte et par underordnede mandlige gorillaer. Selvom tropperne normalt er små, har forskere registreret grupper så store som 30 personer. Sjældent er der to silverback-ledere i en gruppe.

Gorillaer tilbringer det meste af deres dage med at spise og er i modsætning til almindelig tro ikke aggressive eller territoriale skabninger. Selvom silverbacks har en dominerende lederposition, som inkluderer parring med kvinder og at være opmærksom på trusler, er de også ansvarlige for praktiske beslutninger. Disse inkluderer at beslutte, hvor gruppen feeds, rejser og sover.



Disse aber er normalt stille, men de er i stand til at tale på mange forskellige måder. Over 25 forskellige vokaliseringer er blevet optaget. Østlige lavlandsgorillaer kommunikerer ved hjælp af hoots, knurrer, bjeffer, skrig og griner. Hver af disse har en særskilt betydning. Gorillaer er en af ​​de mest intelligente arter af primater - de kan endda undervises i tegnsprog og har været kendt for at bruge værktøjer til bedre adgang til mad.

Eastern Lowland Gorilla Habitat

Denne art af gorilla lever i den østlige region af det demokratiske Republikken Congo (DRC). De trives i det tropiske lavland og regnskove . Deres rækkevidde er faldet drastisk i de sidste par årtier. Fordelingen af ​​gorillaer er også meget mere sparsom på grund af fragmentering af habitat. De plejede at bo i en rækkevidde på omkring 8.100 kvadrat miles, på størrelse med staten Massachusetts. De bor nu omkring 4.600 kvadrat miles. Mange nationalparker dækker østlige lavlandsgorilla levesteder, som f.eks Kahuzi-Biega National Park og Maiko National Park . Der er også et par naturreservater dedikeret til bevarelse af gorillahabitater.

Eastern Lowland Gorilla Diet

Østlige lavlandsgorillaer er altædende og nyder både en plantebaseret og en insektbaseret diæt. De spiser for det meste frugt, men spiser også bær, blade og nødder. Hvad angår insekter, foretrækker den østlige lavlandsgorilla termitter og myrer . Lejlighedsvis går disse gorillaer efter små gnavere eller firben . De har været kendt for at rejse store afstande på jagt efter mad.

Deres kraftige kæber giver dem mulighed for at spise fibrøs og hård vegetation. De drikker også sjældent vand direkte, da det meste af det vand, de spiser, kommer fra de planter, de spiser. Voksne gorillaer har brug for at spise omkring 18 kg mad eller omkring 40 kg mad om dagen.

Østlige lavlands Gorilla rovdyr og trusler

En voksen voksen gorilla står over for få trusler fra rovdyr. Kun større dyr, såsom leoparder og krokodiller , udgør en trussel mod voksne østlige lavlandsgorillaer.

Mennesker er langt den største trussel mod dette dyr. Tab af levesteder på grund af minedrift og civil uro i DRC har påvirket denne art. De bliver også offer for krybskytteri, selv i nationalparker, der er beregnet til at beskytte dem. Oprørere og krybskyttere invaderer disse områder for at jage gorillaer. Organisationer som World Wildlife Fund har grebet ind for at hjælpe parken med at genvinde kontrollen over landet, men fortsat civil uro i området gør bevarelsen vanskelig. Den østlige lavlandsgorilla betragtes som en truet arter i henhold til den røde liste over Den Internationale Union for Bevarelse af Naturen.

Reproduktion af østlige lavlandsgorillaer, babyer og levetid

Når de er gamle nok, forlader omkring halvdelen af ​​alle mandlige gorillaer deres fødselsgruppe, når de når seksuel modenhed omkring 15 til 20 år. De rejser med andre mandlige gorillaer eller rejser nogle gange alene, indtil de etablerer et harem af kvinder. Ligesom andre gorillaarter parrer den mandlige silverback østlige lavlandsgorilla rutinemæssigt med hunnerne i troppen og er den eneste han, der har lov til at gøre det. De danner stærke bånd med de kvindelige medlemmer, så hunnerne er mindre tilbøjelige til at forlade. Silverback-mænd bliver normalt sammen med den samme gruppe kvinder hele livet, medmindre de bliver overhalet af en konkurrerende mand. Kampene mellem mandlige gorillaer for at herske over harem er intense og kan ende med døden. Østlige og vestlige sorter af lavlandsgorilla kan ikke parre sig med hinanden.

Unge gorillaer kaldes babyer. Kvinder har en drægtighedsperiode på omkring 8,5 måneder. Babyer vil sove i samme rede som deres mor de første tre år af deres liv og fortsætte med at blive hos gruppen, indtil de når seksuel modenhed. Sønner af den mandlige silverback kan undertiden overtage gruppen senere i deres liv. Kvinder føder ofte kun en ung ad gangen, og barnedødeligheden blandt unge gorillaer er meget høj. Babyer kan kravle rundt alene, når de bliver 9 uger gamle, og gå, når de er 35 uger gamle.

I naturen kan østlige lavlandsgorillaer nå 30-40 år. I fangenskab kan gorillaer leve op til 60 år.

Eastern Lowland Gorilla Population

I løbet af de sidste 30 år er befolkningen i østlige lavlandsgorillaer faldet med over 50%. Det anslås, at kun omkring 5.000 personer forbliver i naturen. Nøjagtige befolkningstal er svære at opnå på grund af den igangværende borgerkrig i DRC.

Østlige lavlandsgorillaer i zoologisk have

De fleste gorillaer, der findes i zoologiske haver, er vestlige lavlandsgorillaer, som ikke er så truede som deres østlige fætre. Nogle zoologiske haver, som f.eks San Diego Zoo , har bevarelsesprogrammer i det centrale Afrika, der hjælper med at beskytte alle arter af gorilla. San Diego Zoo kører også et genbrugsprogram for mobiltelefoner, der indeholder metaller, der udvindes til i det østlige lavlandsgorillaområde. Dette program hjælper med at forhindre, at nye metaller udvindes, hvilket reducerer tab af levesteder og jagt på arten.

Der er kun to østlige lavlandsgorillaer i fangenskab, som begge er kvinder. De bor på Antwerp Zoo i Belgien og hedder Victoria og Amahoro.

Se alle 22 dyr, der starter med E.

Interessante Artikler