And

Duck Scientific Classification

Kongerige
Animalia
Phylum
Chordata
Klasse
Fugle
Bestille
Anseriformes
Familie
Anatidae
Slægt
And
Videnskabeligt navn
Anas Platyrhynchos

Duck Conservation Status:

Mindste bekymring

Andeplacering:

Afrika
Asien
Mellemamerika
Eurasien
Europa
Nordamerika
Ocean
Oceanien
Sydamerika

Duck Fakta

Hovedbytte
Insekter, frøer, planter, skaldyr
Karakteristisk funktion
Lang, bred næb og svømmefødder
Vingespænding
60cm - 80cm (24in - 31in)
Habitat
Floder, søer og skovvådområder
Kost
Omnivore
Levevis
  • Pakke
Favorit mad
Insekter
Type
Fugl
Gennemsnitlig koblingsstørrelse
5
Slogan
Rækker af små plader stikker tænderne!

Duck Fysiske egenskaber

Farve
  • Grøn
  • Sort
  • Grå
  • Brun
  • hvid
  • Gul
Hudtype
Fjer
Tophastighed
88 mph
Levetid
4 - 8 år
Vægt
0,7 kg - 1,4 kg (1,5 kg - 3 kg)
Længde
30cm - 50cm (12in - 20in)

Ænder er mellemstore akvatiske fugle relateret til andre akvatiske fugle som svaner og gæs. Ænder adskiller sig fra svaner og gæs i deres tendens til at dykke ned i vandet for at fange deres mad.



Ænder er altædende dyr, der fodrer med vandplanter, små fisk, insekter og grub både i og uden for vand, hvilket betyder, at ænder let kan tilpasse sig forskellige forhold. Det er på grund af andens evne til at spise en så forskelligartet mængde mad både i vand og på tørt land, der gør ænder til en af ​​de mest udbredte fugle i verden, da de findes på alle kontinenter, med den åbenlyse undtagelse fra Antarktis.



En andes mund indeholder rækker af små plader, der klæder deres tænder for at hjælpe dem med at filtrere vand ud af næbbet uden at miste mad. Andens avancerede vandfiltreringssystem svarer til den måde hvorpå en blåhval føder sig i havet.

I modsætning til hvad mange tror, ​​er det ikke alle ænder, der faktisk kvakker! Det er almindeligt kendt, at det kun er hunnerne af de fleste ænder, der faktisk laver en kvækkende lyd. Alle ænder har faktisk en lang række opkald, som de bruger til at kommunikere med hinanden inklusive fløjter og grynt!



Ænder er særligt sårbare dyr, og ænder har derfor mange rovdyr rundt om i verden. Rovdyr af ænder spænder fra mindre dyr som ræve, ulve og endda store fisk til større dyr inklusive krokodiller og mennesker.

Ender opdrættes over hele verden for deres kød og æg. Ænder opdrættes også på masse efter deres fjer, der er mest brugt i sengetøj, såsom dyner og puder. Indenlandske andepopulationer antages at være på sit højeste i Asien, især i Kina, der har det største marked for and i verden. Mange forskellige arter af and forbruges over hele verden, hvor andekødet er særligt gunstigt for mennesker på grund af dets rige smag.

Ænder jages også regelmæssigt af skytter, da ænder ses som et let mål. Andens rolige og stille natur betyder, at det ofte tager lang tid at reagere på omgivende støj.



Som med andre kommercielt opdrættede fugle som kyllinger, opdrættes ænder ofte intensivt og udsættes for frygtelige forhold. Forbrugere af andekød og æg bør kun købe produkter, der er økologiske eller fritgående, og bør forsøge at undgå at købe sengetøj, der er lavet af andedun (fjer).

Ænder har tilpasset sig godt til livet på vandet, og sammen med deres specielle vandfiltreringssystem i munden har ænder også svømmefødder, der giver dem mulighed for let at rejse på vandoverfladen. Andens svømmefødder gør det også lettere for and at gå på de glatte flodbredder.

Interessante Artikler