Dhole

Dhole videnskabelig klassificering

Kongerige
Animalia
Phylum
Chordata
Klasse
Mammalia
Bestille
Kødædende
Familie
Canidae
Slægt
Cuon
Videnskabeligt navn
Cuon alpinus

Dhole Conservation Status:

Truet

Dhole Placering:

Asien

Dhole fakta

Hovedbytte
Hjorte, gnavere, fugle
Karakteristisk funktion
Busket hale og karakteristiske opkald
Habitat
Tør skov og tyk jungle
Rovdyr
Tigre, leoparder, mennesker
Kost
Kødædende
Gennemsnitlig kuldstørrelse
8
Levevis
  • Pakke
Favorit mad
Hjort
Type
Pattedyr
Slogan
Kun 2.000 tilbage i naturen!

Dhole Fysiske egenskaber

Farve
  • Brun
  • Grå
  • Net
  • Sort
  • hvid
  • Guld
Hudtype
Pels
Tophastighed
45 mph
Levetid
10 - 13 år
Vægt
12 kg - 20 kg (26 kg - 44 kg)
Længde
75cm - 110cm (29in - 43in)

“Dholen er blevet beskrevet som en blanding mellem den grå ulv og den røde ræv”



Engang en vidtrækkende vilde hundeart, der dækkede næsten halvdelen af ​​kloden, er dhole nu en truet arter med en anslået population på færre end 2.500 voksne. Dholes beboer tæt jungle, stepper, bjerge, krattskov og fyrreskov. Deres farve kan variere fra kulgrå til rød eller brun med gule, hvide eller på anden måde lyse farvede højdepunkter. På trods af at de er medlemmer af hundefamilien, barker eller hyler dholes ikke, men de har unikke skrig, chatter, clucking og fløjter, som de bruger til at kommunikere og jage med.



Utrolige Dhole fakta!

  • Mens dhole er tættere på statur til a Schæferhund , det ligner mere nøjagtigt a Ræv i udseende.
  • Disse vilde hunde strakte sig engang over hele Asien, Nordamerika og Europa, men for 12.000 til 18.000 år siden blev de reduceret til deres nuværende habitat, der er koncentreret i dele af Asien.
  • En voksen kan spise et kilo kød på fire sekunder, og det kan senere genoplive det for at fodre andre medlemmer af sin pakke.
  • Hulpakker er dræbt tigre og leoparder , og de har endda været kendt for at angribe Asiatiske sorte bjørne .
  • Dholes kan køre med hastigheder op til 45 mph.

Dhole videnskabeligt navn

Dhole, også kendt som den asiatiske røde hund, den indiske vilde hund eller bjergulven, har videnskabeligt navn Cuon Alpinus. Dhole er et medlem af familien Canidae og klassen Mammalia.

Mens det er en nær slægtning til dyr i slægten Canis, er der flere forskellige forskelle. Dholes kranium er konkav, den mangler en tredje nedre molar, og de øvre molarer har kun en knude.



Dhole udseende og adfærd

Hunden er ca. 30 til 40 tommer lang ud over en 11 til 19 tommer hale, og den kan veje hvor som helst mellem 30 og 46 pund. Afhængigt af regionen kan de variere i farve fra en gullig nuance til en mørkere rødbrun farve. De har lysere farve langs deres bryst, mave og poter.

Den gennemsnitlige dhole, inklusive halen, er omtrent lige så lang som R2D2, af Star Wars-berømmelse, er høj. Hannerne vejer typisk mere end hunnerne og er større. Mens de er ræv som i udseende, er dholes mere beslægtet med en mellemstor til stor hund.

Dholes er meget sociale dyr, og de jager ofte i pakker på 5 til 12. Disse klaner kan vokse til så mange som 30 eller 40 medlemmer. Disse vilde hunde er kødædere, og de jager generelt hjort eller får . Der er dog registreret tilfælde af dholes, der angriber dyr så store som en tiger eller bjørn .



Dholes er også meget vokale dyr. Som medlem af hundefamilien klynker og knurrer de meget som dit familiens kæledyr. Unikt for disse dyr er dog en række spændende lyde og skrig, der ikke findes nogen steder blandt andre hjørnetænder. De er også kendt for at kommunikere gennem fløjter og chatter under jagt.

I modsætning til andre hundearter vises dholes meget sjældent i kampadfærd. Det kan endda være svært at udvælge det dominerende mand-kvindelige par i pakken. De arbejder som en enhed til at opdrætte packens hvalpe, og de unge voksne dyr kan frit slutte sig til andre pakker uden problemer, når de når modenhed.

Dhole Habitat

Dholes er vidt forskellige, og de findes i hele det østlige og sydøstlige Asien. En gang kunne disse vilde hunde findes i Nordamerika, Asien og Europa. For omkring 12.000-18.000 år siden blev de reduceret til bestemte områder på det asiatiske kontinent. Dholes kan nu ses så langt nord som Sibirien, så langt syd som nogle malaysiske øer og så langt vest som den indiske halvø. På grund af det store område, de kan findes i, overlever de i en lige så bred vifte af levesteder som

  • Tæt skov
  • Skrub skov
  • Sletter
  • Bjerge
  • Jungler

Dholes, som andre hunde, dækker et stort område. Deres gennemsnitlige territorium kan være 34 kvadrat miles. Det er større end hele Manhattan! Som sådan er de ekstremt hurtige løbere, svømmere og springere.

Hulhuller er typisk under jorden og kan være enkle eller meget komplekse med mange tunneler. Huller har endda overtaget sjakalhuller. Hele pakken vil bo i en hule og kan bruge flere indgange.

Dhole diæt

Som nævnt tidligere er Dholes kødædende. Primært jager de hovede pattedyr i flokke; på grund af deres store habitat er de dog meget tilpasningsdygtige, og de jager, hvad der er tilgængeligt i den specifikke region.

Deres behov for mad nok er faktisk grunden til et så stort habitat til at begynde med. Dhole-jagtpartierne tager deres bytte ned, sluger store portioner af det hele og transporterer det derefter tilbage til resten af ​​pakken. Huller har endda været kendt for at spise over et kilo kød på under fire sekunder; det er så tungt som tre fjerdedele af en menneskelig hjerne!

I mindre pakker og alene spiser de proportionalt mindre bytte bestående af kaniner , firben , mus , etc.

Dhole-rovdyr og trusler

Dhole er ikke specifikt bytte for andre rovdyr. Tigre , leoparder , og andre rovdyr, der deler habitat med dhole, har dræbt dem, men det modsatte er også sandt. Den primære kilde til konflikt mellem disse rovdyr på højere niveau er på grund af fødevareknaphed.

De største trusler, som dhole står over for, er ikke fra andre dyr. Dholes lider under tab af habitat specifikt på grund af skovrydning til landbrugs-, bolig- og kommercielle formål. Dette tab af levesteder fører til et fald i tilgængeligt bytte, og det øger den efterfølgende trussel om konkurrence fra rovdyr på højt niveau i området.

Også relateret til dette tab af habitat er forfølgelse af dhole af mennesker i området. Hvis de ikke finder tilstrækkelig mad fra deres sædvanlige byttekilde, tilpasser de sig og jager lejlighedsvis tamme dyr. Den resulterende gengældelse fra landmænd har været ødelæggende for dhole-befolkningen som helhed.

Sygdom har også vist sig at være en stor trussel mod dem. Deres eksponering for patogener er steget drastisk med deres nærhed til og tilknytning til, tamme hunde såvel som deres rovdyr af andre husdyr.

Dhole-reproduktion, babyer og levetid

En dhole-pakke indeholder typisk mere end en avlshun. I naturen er det blevet observeret, at de parrer sig mellem oktober og januar, men dette kan variere i fangenskab. En baby dhole kaldes en hvalp. De er født i store kuld, der typisk består af 5-10 hvalpe, men nogle gange så mange som 12 til 16.

Graviditetsperioden er ca. 60 dage, og babyerne suges af deres mor i en periode med lignende længde. I løbet af denne tid deler gravide hunner hulen, og hvalpene interagerer frit. Mens deres mødre lukker dem, hjælper hele pakken med at fodre hvalpene ved at genoplive deres mad.

Ungerne vokser meget hurtigere end ulv eller hundehvalpe. Deres vækst er mere ens i takt med a prærieulv . Efter seks måneder ledsager hvalpene jagtpakken, og de er otte måneder gamle påtager sig aktive roller i jagten.

Efter modning kan dholes forlade pakken og slutte sig til en anden uden den udfordrende eller kamp, ​​der er almindelig hos andre vilde hundearter. Omkring en alder af tre forlader kvinder typisk pakken for at slutte sig til en anden. I naturen er den gennemsnitlige levetid for disse dyr omkring 10 år. Captive dholes har gennemsnitligt 15 til 16 års levetid.

Dhole-befolkning

Den sande befolkningsstørrelse på dhole er meget vanskelig at vurdere. Deres tendens til at bebo lokaliteter, der er tyndt befolket eller indeholder ugunstigt terræn, gør det næsten umuligt at få et fast tal for deres befolkning. Derudover har dholes i områder, der er blevet undersøgt, ofte oplevet vilde populationssvingninger over korte perioder.

Det bedste skøn er en samlet population mellem 4.500 og 10.000 dyr med modne voksne, der udgør så få som 2.200. Af den grund er disse vilde hunde opført som truet og befolkningen antages at være i fortsat tilbagegang.

Dhole i Zoo

Der er kun tre steder i Nordamerika, hvor du finder disse vilde hunde. Det Minnesota Zoo , det San Diego Zoo og The Wilds drives af Columbus Zoo, alle har fangede dholes. Navnlig har personalet på The Wilds for nylig håndopdraget et kuld hvalpe, da deres mor døde kort efter fødslen af ​​dem.

Se alle 26 dyr, der starter med D

Interessante Artikler