Chinstrap Penguin

Chinstrap Penguin Scientific Classification

Kongerige
Animalia
Phylum
Chordata
Klasse
Fugle
Bestille
Sphenisciformes
Familie
Spheniscidae
Slægt
Pygoscelis
Videnskabeligt navn
Pygoscelis Antarcticus

Chinstrap Penguin Conservation Status:

Mindste bekymring

Chinstrap Penguin Sted:

Antarktis
Ocean

Chinstrap Penguin Fakta

Hovedbytte
Krill, fisk, rejer
Karakteristisk funktion
Hvidt ansigt og tynd, sort linje, der løber under hagen
Habitat
Stenede Antarktiske øer
Rovdyr
Leopard sæl, spækhugger, havfugle
Kost
Kødædende
Gennemsnitlig kuldstørrelse
2
Levevis
  • Koloni
Favorit mad
Krill
Type
Fugl
Slogan
Der er 7 millioner avlspar!

Chinstrap Penguin Fysiske egenskaber

Farve
  • Grå
  • Sort
  • hvid
Hudtype
Fjer
Levetid
15-20 år
Vægt
3 kg - 6 kg (6,6 kg - 13 kg)
Højde
60cm - 68cm (24in - 27in)

'Den største hinstrop-pingvinkoloni har flere pingviner, end San Francisco har folk!'




Chinstrap-pingvinen er den mest rigelige af alle pingvinarter. Faktisk har en af ​​deres kolonier mere end en million avlspar af pingviner på en fjern ø!



Utrolige Chinstrap Penguin Fakta!

  • Chinstrap-pingvinkolonien på Zavodovski-øen i det sydlige Atlanterhav er så stor (det anslås at være 1,2 millioner ynglende par), atGuinness verdensrekordbog udråbte den til verdens ”største pingvinkoloni! ” For perspektiv har øen flere pingviner, end San Francisco har folk! (For at se, hvordan denne utrolige koloni ser ud, skal du bare rulle ned til vores 'befolkningssektion!)
  • Mange hakebåndspingviner parrer sig til livet; parring blev fundet at komme sammen 82 procent af tiden.
  • Chinstrap-pingviner er en af ​​de mest aggressive af pingvinerne.

Chinstrap Penguin Scientific Name and Classification

Chinstrap-pingvinen har det videnskabelige navnPygoscelis antarcticus. Chinstrap-pingviner kaldes undertiden ogsåP. Antarktis,som var et tidligere videnskabeligt navn for arten. Dens familienavn er Spheniscidae, og den klasse, som den tilhører, er Aves.



Pygoscelis-familien består af tre forskellige pingviner; sammen er de kendt som ”børstestyrede” pingviner. Chinstrap-pingvinen kaldes også den ringede pingvin, skæggede pingvin og stonecracker-pingvin, hvilket er et navn givet på grund af dets høje støjende kald.

Oprindelsen til navnet pingvin er ikke rigtig kendt: En mulighed er, at det er fra walisisk ord, 'pen' for hoved og 'gwyn', der betyder hvid.


Chinstrap Penguin Udseende og adfærd

Med deres sorte hoveder, der ligner en hjelm, giver de sorte hakestropper denne pingvin sit navn. Ellers har ansigterne en hvid farve. Deres fødder er lyserøde og sålerne er sorte. Unge pingviner har et ansigt, der er gråt i farve og når de voksne markeringer om 14 måneder.

De er ikke den største af pingviner; hakebåndspingvinen har en mere mellemstørrelse. Deres længde er 75 cm (29 tommer), og de har en gennemsnitlig vægt på 5,5 kg (12 pund).

Denne pingvin har en stemme, der er meget vokal i sin avlskoloni. Chinstrap pingvin lyde er meget støjende; pingvinen laver en “ah, kauk, kauk, kauk”, når den løfter sine svømmeføtter og svajer hovedet fra side til side.

Inden for deres ynglepladser er hakebåndspingviner meget livlige. De kæmper ofte og er kendt for at vifte med hoveder og svømmeføtter, kalde, bøje, gestus og prænere deres frakke. Hvis der sker en territorial tvist, kan de stirre, pege og anklage.

Chinstrap-pingvinen er meget social og kan findes i kolonier med Adélie-pingvinen, skarverne eller andre lignende pingviner. Deres reder er enkle og i stenede huler. Når det kommer til at forsvare sig mod andre arter og hinanden, er de de mest aggressive af børstehalepingvinerne.

En gruppe pingviner kaldes en koloni. Andre navne til den samme gruppe inkluderer Waddle eller rookery. En gruppe pingviner på havet, der flyder, kaldes en tømmerflåde.

Chinstrap Penguin Habitat

Nogle gange ligger de på is med andre pingvinracer, såsom Adélie-pingvinen. Anses for at være den mest aggressive af pingviner tilbringer de meget af deres liv ude på havet, hvor de måske lever af små fisk og krill.

De bor i Antarktis og i Scotia Sea, South Orkneys, South Shetland Islands og på South Sandwich Islands, hvor de største af deres kolonier blev fundet. De er ved stranden i det sydlige Ocean og er ofte i stenede eller sandede levesteder. Et par hundrede fugle bor ikke langt fra New Zealand på Ballenyøerne i området Ross Dependency.

I begyndelsen af ​​april, som er efterår på den sydlige halvkugle, følger chinstrap-pingvinen krillskolerne, når de vandrer længere mod nord til varmere farvande med mindre is.



Chinstrap Penguin Diet

Chinstrap-pingvinen nyder at dykke. Det kan fange nogle fisk, blæksprutter og rejer, men langt størstedelen af ​​dens diæt kommer fra at spise krill. Med en anslået biomasse på 379 millioner tons i det sydlige Ocean er der krill rigeligt i farvandet nær hvor hinstropspingviner har deres kolonier.

Men med den gennemsnitlige lufttemperatur, der stiger dramatisk (så meget som 5 til 6 grader Celsius) i mange af de områder, som pingviner jager krill, er stigningen og faldet i krillpopulationer blevet antaget at være den drivende faktor i udsvingene i pingvinpopulationer.

Chinstrap Penguin Predators and Threats

De vigtigste rovdyr i den voksne hinstrops-pingvin er leopardsæler og spækhuggere. Undersøgelser af leopardsæler har vist, at de kan spise 1,4 til 5% af en koloni af pingviner i løbet af en ynglesæson. Leopard-sæler stoler på snigende for at jage hinstrop-pingviner. De venter langs kanterne af isark, hvor pingviner er samlet og fanger pingviner, når de kommer ud i vandet. Generelt, når hakestroppingviner er kommet ud i åbent vand, står de over for færre trusler.

Andre rovdyr inkluderer søløver og hajer. Æggene og kyllingerne er i fare fra skuas, rovfugle. Den største trussel mod leopardsæler - som med andre pingviner - er klimaændringer, som har påvirket overflod af krill.

Chinstrap Penguin Reproduktion, babyer og levetid

Når han vender tilbage til kolonien, når han søger sin ægtefælle, vil hanen slå på brystet med sine svømmeføtter, mens han løfter hovedet for at gøre en skrigende lyd. Andre mænd ekko ofte de samme unikke chinstrap pingvin lyde, når man er begyndt at skrige. Når hagespingvinen har fundet en makker, vender han tilbage til den samme hvert år; parringpar genforenes for at danne en særlig binding.

Avlssæsonen er november / december til marts. Hagerem-pingvinen lægger to æg; timingen er normalt senere end andre pingvinarter i nærheden. Æg klækkes af både mor og far, der udfører skift på 5 til 10 dage. Efter ca. 37 dage klækkes æggene ud. Baby-kyllingen bliver hos sine forældre i omkring en måned. Derefter går det videre med en gruppe unge kyllinger.

En baby-pingvin kaldes en kylling. De kan også kaldes nestlinger. En gruppe baby-pingviner kaldes en vuggestue, hvor kyllingerne krammer sig sammen for både varme og rovdyr. Dette giver forældrene mulighed for at gå på jagt efter mad, som de kan bringe tilbage. Efter cirka to måneder erstattes den bløde dun med vandtætte fjer, og kyllingen er nu klar til at tage deres første tur til havet for at jage på egen hånd.

Chinstrap-pingvinen lever for at være omkring 20 år gammel. Den rapporterede ældste levende hinstropspingvin i Nordamerika var 32 år i 2015 og boede i Moody Gardens i Texas.

Chinstrap Penguin Population

I august 2018 anslog IUCN, at befolkningen af ​​hakebåndspingviner var 8 millioner individer. De er de mest rigelige af alle pingvinarter og opført som 'Mindst bekymring', selvom deres befolkning generelt er faldende.

De findes på Circumpolar, Sub Antarktis og Antarktis øer og Antarktis halvø. Ved avl er de ikke på is, men forbliver på den stenede kyst. Den mest folkerige koloni af hakebåndspingviner findes på Zavodovski Island, som er en ø i South Sandwich Islands.

Selvom denne ø kun er 5 km lang og 3 miles bred, understøtter den mere end en million avlspar af hakebåndspingviner!

Ud over Antarktis er hakebåndspingviner også set i følgende områder:

  • Argentina
  • Bouvet Island

  • Chile
  • Falklandsøerne
  • Franske sydlige territorier
  • Syd Georgien

  • Sydlige Sandwichøer
  • Øer ud for New Zealand

Chinstrap Penguin Fakta

Deres største koloni er blevet kaldt 'det lugneste sted på jorden!'

Med mere end en million avlspar af pingviner på en lille ø, der kun er 5 km bred, kan du forestille dig, at Zavodovski-øen er ensmukildelugtende sted. Imidlertid producerer svovlluft fra en aktiv vulkan på øen også skadelige lugte. Hyldet af StorbritannienTelegrafsom 'verdens lugtigste sted' har øens funktioner navne som Stench Point, Pungent Point og Noxious Bluff.

Deres største koloni er også truet af en vulkan

Stratovulkanen på øen, der huser den største koloni af hagesnorpingviner, hedder Mount Curry, og den begyndte at bryde ud i marts 2016. Udbruddet dækkede meget af øen i aske, men kom også på et tidspunkt, hvor hinstroppingviner var begyndt at forlade deres avl grunde til foder på havet indtil efteråret, hvilket begrænsede påvirkningerne

Fremhævet iPlanet Earth II

DokumentarserienPlanet Earth IIfilmede hakebåndspingvinerne på Zavodovski. At komme til den fjerntliggende ø tog mere end et års planlægning, og dokumentarbesætningen måtte krydse nogle af de hårdeste have på jorden bare for at fange dette fjerntliggende miljø.

Se alle 59 dyr, der starter med C

Interessante Artikler