Afrikansk vilde hund

African Wild Dog Scientific Classification

Kongerige
Animalia
Phylum
Chordata
Klasse
Mammalia
Bestille
Kødædende
Familie
Canidae
Slægt
Lycaon
Videnskabeligt navn
Lycaon pictus

African Wild Dog Conservation Status:

Truet

African Wild Dog Location:

Afrika

African Wild Dog Fun Fact:

Også kendt som den malede hund!

Afrikanske vilde hund fakta

Bytte
Antilope, Vortesvin, Gnavere
Unge navn
Pup
Gruppeadfærd
  • Pakke
Sjov kendsgerning
Også kendt som den malede hund!
Anslået befolkningsstørrelse
Mindre end 5.000
Største trussel
Tab af levested
Mest særprægede funktion
Fire tæer på hver fod snarere end fem
Andre navne)
Jagthund, Malet hund, Malet ulv
Drægtighedsperiode
70 dage
Habitat
Åbn sletter og savanne
Rovdyr
Løver, hyæner, mennesker
Kost
Kødædende
Gennemsnitlig kuldstørrelse
8
Levevis
  • Tusmørke
Almindeligt navn
Afrikansk vilde hund
Antal arter
1
Beliggenhed
Afrika syd for Sahara
Slogan
Også kendt som den malede hund!
Gruppe
Pattedyr

Afrikanske vilde hunds fysiske egenskaber

Farve
  • Brun
  • Grå
  • Net
  • Sort
  • hvid
  • Guld
Hudtype
Pels
Tophastighed
45 mph
Levetid
10 - 13 år
Vægt
17 kg - 36 kg (39 kg - 79 kg)
Længde
75cm - 110cm (29in - 43in)
Alder af seksuel modenhed
12 - 18 måneder
Fravænningsalder
3 måneder

African Wild Dog Classification and Evolution

Den afrikanske vilde hund (også kendt som den malede hund og Cape Hunting Dog) er en mellemstor hundeart, der findes over Afrika syd for Sahara. Den afrikanske vilde hund identificeres nemmest fra både indenlandske og andre vilde hunde ved deres stærkt plettede pels med sit navn på latin med passende betydningmalet ulv. Den afrikanske vilde hund siges at være den mest omgængelige af alle hunde, der lever i pakker med omkring 30 personer. Desværre er dette meget intelligente og omgængelige dyr alvorligt truet i meget af sit naturlige habitat, primært på grund af tab af habitat og efter at være blevet jaget af mennesker.



Afrikansk vilde hundes anatomi og udseende

Det mest karakteristiske ved den afrikanske vilde hund er dens smukt plettede pels, hvilket gør denne hund meget let at identificere. Pelsen på den afrikanske vilde hund er rød, sort, hvid, brun og gul i farve med det tilfældige mønster af farver, der er unikt for hver enkelt. Det menes også at fungere som en type camouflage, der hjælper den afrikanske vilde hund med at blande sig i omgivelserne. Den afrikanske vilde hund har også store ører, en lang næse og lange ben med fire tæer på hver fod. Dette er en af ​​de største forskelle mellem den afrikanske vilde hund og andre hundearter, da de har fem. De har også en stor mave og en lang, tyktarm, som hjælper dem med mere effektivt at absorbere fugt fra deres mad.



African Wild Dog Distribution and Habitat

Afrikanske vilde hunde findes naturligt omkring i ørkener, åbne sletter og tørre savanne i Afrika syd for Sahara, hvor rækkevidden for den afrikanske vilde hund er faldet hurtigt. Det antages, at den afrikanske vilde hund engang blev fundet i næsten 40 forskellige afrikanske lande, men antallet er meget lavere i dag, mellem 10 og 25. Nu er de fleste afrikanske vilde hundepopulationer primært begrænset til nationalparker i det sydlige Afrika, med den højeste populationer findes i Botswana og Zimbabwe. Afrikanske vilde hunde kræver store territorier for at understøtte pakken, idet pakningsstørrelser faktisk er faldet i antal med deres faldende hjemområder.

Afrikansk vilde hundes adfærd og livsstil

Afrikanske vilde hunde er meget omgængelige dyr, der samles i pakker med generelt mellem 10 og 30 personer. Der er et strengt klassificeringssystem inden for flokken, ledet af det dominerende avlspar. De er verdens mest omgængelige hunde og gør alt som en gruppe, lige fra jagt efter og deling af mad, til at hjælpe syge medlemmer og hjælpe med at opdrage unge. Afrikanske vilde hunde kommunikerer mellem hinanden gennem berøring, bevægelse og lyd. Packmedlemmer er utroligt tætte, samles inden en jagt på at næse og slikke hinanden, mens de svajer deres haler og laver høje lyde. Afrikanske vilde hunde fører en crepuscular livsstil, hvilket betyder, at de er mest aktive i daggry og skumring.



Afrikansk vildhundsreproduktion og livscyklus

I afrikanske vildehundepakker er der normalt kun et avlspar, som er de dominerende mandlige og kvindelige medlemmer. Efter en drægtighedsperiode på omkring 70 dage føder den kvindelige afrikanske vilde hund mellem 2 og 20 hvalpe i en hule, som hun forbliver hos sine unger i de første par uger og stoler på, at de andre packmedlemmer forsyner hende med mad . De afrikanske vildhunde unger forlader hulen mellem 2 og 3 måneder gamle og fodres og plejes af hele pakken, indtil de er gamle nok til at blive uafhængige og generelt forlader at deltage i eller starte en anden afrikansk vildhundepakke. Det menes, at jo mere passet hvalpene er, jo højere er deres chancer for at overleve.

Afrikansk vilde hund kost og bytte

Den afrikanske vilde hund er et kødædende og opportunistisk rovdyr, der jager større dyr på de afrikanske sletter i deres store grupper. Afrikanske vilde hunde byder primært på store pattedyr som warthogs og adskillige arter af antiloper, der supplerer deres kost med gnavere, firben, fugle og insekter. De er endda kendt for at jage meget større planteædere, der er blevet sårbare gennem sygdom eller skade, såsom gnuer. Selv om den afrikanske vilde hunds bytte ofte er meget hurtigere, kan jagten vare i miles, og det er denne hunds udholdenhed og udholdenhed, der gør dem så succesrige sammen med deres evne til at opretholde deres hastighed. Jagt som en pakke betyder også, at de afrikanske vilde hunde let kan hjørne deres bytte.

African Wild Dog Predators and Threats

På grund af den afrikanske vilde hunds relativt store størrelse og dominerende natur og deres flok har de få naturlige rovdyr inden for deres oprindelige levesteder. Løver og hyæner har været kendt ved lejlighedsvis at de byder på afrikanske vildhundeindivider, der er adskilt fra resten af ​​gruppen. En af de største trusler mod den afrikanske vilde hund er landmænd, der jager og dræber den afrikanske vilde hund i frygt for, at de byder på deres husdyr. Et drastisk fald i deres naturlige levesteder har også skubbet de resterende afrikanske vilde hundpopulationer i små lommer i deres oprindelige regioner, og de findes nu mest i nationalparker.



African Wild Dog Interessante fakta og funktioner

Den afrikanske vilde hunds lange tyktarm betyder, at de har et meget effektivt system til at absorbere så meget fugt fra deres mad som muligt. Dette giver disse hunde en fordel i sådanne tørre klimaer, da de ikke behøver at finde en så regelmæssig vandforsyning. Afrikanske vilde hunde er derfor i stand til at gå i lange perioder uden at skulle drikke. I modsætning til mange andre kødædere dræber afrikanske vilde hunde deres bytte ved at begynde at bide det, når det stadig lever. Selvom dette måske lyder grusomt, dør dyret faktisk hurtigere og mindre smertefuldt, end hvis det blev dræbt på den generelt foretrukne måde.

Afrikansk vilde hunds forhold til mennesker

Afrikanske vilde hundepopulationer er faldet hurtigt i de sydafrikanske lande, hovedsageligt på grund af tab af meget af deres naturlige habitat og det faktum, at de ofte jages af især landmænd. Den afrikanske vilde hunds lidt vilde natur har ført til stor overtro med den, idet lokalbefolkningen næsten har udslettet hele befolkningen i visse områder. Tabet af deres historiske intervaller generelt på grund af voksende menneskelige bosættelser har også ført til drastiske tilbagegang i befolkningerne i store dele af deres miljø. Selvom størstedelen af ​​den afrikanske vildehundepopulation i dag er begrænset til nationalparker, har de en tendens til at kræve meget større territorier og komme i konflikt med mennesker, når de forlader disse beskyttede områder.

African Wild Dog Conservation Status and Life Today

I dag er den afrikanske vilde hund opført som en truet art, da antallet af afrikanske vilde hundpopulationer er faldet hurtigt, især i de senere år. Der menes at være færre end 5.000 individer tilbage i Afrika syd for Sahara i dag, hvor antallet stadig falder. Jagt, tab af levesteder og det faktum, at de er særligt sårbare over for spredning af sygdomme hos husdyr, er hovedårsagerne til kontinentets tab af afrikansk vilde hund.

Se alle 57 dyr, der starter med A.

How to say Afrikansk vilde hund in ...
BulgarskHyæne hund
CatalanskAfrikansk vild hund
TjekkiskHyæne hund
danskHyænehund
tyskAfrikansk vild hund
engelskAfrikansk vilde hund
spanskLycaon pictus
FinskHyæne hund
franskLycaon (pattedyr)
GaliciskLycaon pictus
HebraiskLappet ulv
KroatiskAfrikansk vild hund
UngarskAfrikansk vild hund
ItalienskLycaon pictus
JapanskRikaon
hollandskAfrikansk vild hund
engelskAfrikansk villhund
PolereLikaon (tærter)
PortugisiskMabeco
SvenskAfrikansk vildhund
tyrkiskAfrikansk vild hund
kinesiskIkke-Suno hund
Kilder
  1. David Burnie, Dorling Kindersley (2011) Dyr, den endelige visuelle guide til verdens dyreliv
  2. Tom Jackson, Lorenz Books (2007) Verdens Encyclopedia of Animals
  3. David Burnie, Kingfisher (2011) The Kingfisher Animal Encyclopedia
  4. Richard Mackay, University of California Press (2009) Atlas for truede arter
  5. David Burnie, Dorling Kindersley (2008) Illustreret Encyclopedia of Animals
  6. Dorling Kindersley (2006) Dorling Kindersley Encyclopedia Of Animals
  7. David W. Macdonald, Oxford University Press (2010) Encyklopædi af pattedyr
  8. African Wild Dog Adfærd, tilgængelig her: http://animals.nationalgeographic.com/animals/mammals/african-hunting-dog/
  9. African Wild Dog Habitats, tilgængelig her: http://www.predatorconservation.com/wild%20dog.htm
  10. Om afrikanske vilde hunde, tilgængelig her: http://www.honoluluzoo.org/african_hunting_dog.htm
  11. African Wild Dog Packs, tilgængelig her: http://www.outtoafrica.nl/animals/engafricanwilddog.html?zenden=2&subsoort_id=4&bestemming_id=1

Interessante Artikler