Afrikansk Bush Elefant

African Bush Elephant Scientific Classification

Kongerige
Animalia
Phylum
Chordata
Klasse
Mammalia
Bestille
Proboscidea
Familie
Elephantidae
Slægt
Loxodonta
Videnskabeligt navn
Afrikansk Loxodonta africana

African Bush Elephant Conservation Status:

I nærheden af ​​truet

African Bush Elephant Location:

Afrika

Afrikansk Bush Elephant Fun Fact:

Kan drikke op til 50 liter om dagen!

Afrikanske Bush elefant fakta

Bytte
Græs, frugt, rødder
Unge navn
Kalv
Gruppeadfærd
  • Flok
Sjov kendsgerning
Kan drikke op til 50 liter om dagen!
Anslået befolkningsstørrelse
300.000
Største trussel
Krybskytte og tab af habitat
Mest markante funktion
Store, afrundede ører
Andre navne)
Afrikansk elefant
Drægtighedsperiode
20 - 24 måneder
Habitat
Skov, savanne og flodsletter
Rovdyr
Menneske, løve, hyæne
Kost
Planteædere
Gennemsnitlig kuldstørrelse
1
Levevis
  • Dagligt
Almindeligt navn
Afrikansk Bush Elefant
Antal arter
1
Beliggenhed
det centrale og sydlige Afrika
Slogan
Kan drikke op til 50 liter om dagen
Gruppe
Pattedyr

Afrikanske Bush Elefant Fysiske egenskaber

Farve
  • Brun
  • Grå
Hudtype
Læder
Tophastighed
25 mph
Levetid
60-70 år
Vægt
3.600 kg - 5.400 kg (7.900 kg - 12.000 kg)
Højde
3m - 3,5m (10ft - 12ft)
Alder af seksuel modenhed
11-20 år
Fravænningsalder
6 - 18 måneder

African Bush Elephant Classification and Evolution

Den afrikanske Bush Elefant er den største af alle levende skabninger på land i dag, hvor nogle individer vokser til at veje mere end 6 tons. Elefanten menes at være opkaldt efter det græske ord for elfenben, hvilket betyder, at elefanter blev opkaldt efter deres unikt lange stødtænder. Selvom mange af forfædrene til den afrikanske Bush-elefant uddøde i løbet af den sidste istid (inklusive den uldne mammut), er der tre forskellige arter af elefanter tilbage i dag, som er den asiatiske elefant (hvoraf der er en række underarter ), den afrikanske bush elefant og den afrikanske skov elefant. Selvom disse to elefantarter er meget ens, betragtes den afrikanske buske-elefant generelt som større end den afrikanske skovelefant, som har rundere ører og rettere stødtænder.



African Bush Elephant Anatomy and Appearance

Den afrikanske Bush Elefant er det største kendte landpattedyr på Jorden, med afrikanske Bush Elefanter, der når op til 3,5 meter i højden, og hunnerne er lidt mindre på omkring 3 meter høje. Kroppen af ​​de afrikanske bush elefanter kan også vokse til mellem 6 og 7 meter lang. Stødtænderne på en afrikansk Bush Elefant kan være næsten 2,5 meter lange og vejer generelt mellem 50 og 100 pund, hvilket er omtrent det samme som et lille voksen menneske. African Bush Elephants har fire molære tænder, der hver vejer ca. 5,0 kg og måler ca. 12 inches lange. Når det forreste par af molarer i munden på den afrikanske Bush Elefant slides ned og falder ud i stykker, skifter det bageste par fremad, og to nye molarer dukker op i bagsiden af ​​den afrikanske Bush Elephant's mund. Afrikanske Bush Elefanter udskifter deres tænder seks gange i løbet af deres liv, men når den afrikanske Bush Elefant er mellem 40 og 60 år gammel, har den ikke længere tænder og vil sandsynligvis dø af sult, hvilket desværre er en almindelig dødsårsag for elefanter i den afrikanske ødemark.



African Bush Elephant Distribution og Habitat

Selvom dens forfædres historiske rækkevidde lå lige ind i polarcirklen, findes i dag den afrikanske Bush-elefant hovedsageligt i det centrale og sydlige Afrika i nomadiske flokke, der vandrer på Afrikas sletter og græsarealer, der græsser efter mad og søger efter vandhuller. I modsætning til den lidt mindre afrikanske skov elefant beboer den afrikanske buske elefant de græsklædte savannesletter og buskland på det afrikanske kontinent i grupper, der indeholder mødre og deres kalve. Generelt indeholder afrikanske Bush-elefantbesætninger omkring 10 individer, men det er ikke ualmindeligt, at familiegrupper slutter sig sammen og danner en klan, der kan indeholde over 1.000 elefanter. Denne meget sociale livsstil betyder, at de afrikanske Bush-elefanter er mindre sårbare på de åbne afrikanske sletter.

African Bush Elephant Behavior and Lifestyle

Ikke alene er den afrikanske Bush-elefant et utroligt socialt pattedyr, men det er også en meget aktiv. African Bush Elephants er nomadiske dyr, hvilket betyder, at de konstant er på farten på jagt efter mad, så at bevæge sig inden for disse familiebesætninger giver dem mulighed for at have større beskyttelse både mod rovdyr og mod elementerne. Bagagerummet af den afrikanske Bush Elefant er et af de mest karakteristiske træk, og denne ekstra lange næse er ikke kun fleksibel nok til at samle og håndtere mad, men kan også samle vand. Dens bagagerum kan sammen med sine stødtænder også bruges til at forsvare sig mod rovdyr som løver og til at kæmpe med andre mandlige afrikanske Bush-elefanter i parringssæsonen. Afrikanske Bush-elefanter betragtes også som meget intelligente og følelsesmæssige dyr, der udviser adfærd, der inkluderer at give og modtage kærlighed, omsorg dybt for de unge og sørger for døde slægtninge.



Afrikansk Bush Elefant Reproduktion og livscyklusser

Afrikanske Bush-elefanter har en tendens til at leve relativt lange liv, hvor den gennemsnitlige levetid er mellem 60 og 70 år, kvindelige afrikanske Bush-elefanter når seksuel modenhed (er i stand til at reproducere) efter 10 eller 11 år, men menes at være mest frugtbare mellem i alderen 25 og 45. Mandlige afrikanske Bush-elefanter når dog ofte ikke seksuel modenhed, før de er næsten 20 år gamle. Efter parring og en drægtighedsperiode på op til 2 år føder den kvindelige afrikanske Bush-elefant en enkelt kalv (tvillinger har været kendt, men er ekstremt sjældne). Den afrikanske Bush elefantkalv bliver ammet i 2 år, men vil forblive under besætningens vejledning og beskyttelse, indtil den er gammel nok til at forsørge sig selv (ca. 6 år gammel). Det er på dette tidspunkt, at stødtænderne på den afrikanske Bush Elefantkalv begynder at vokse.

African Bush Elephant Diet and Prey

På trods af sin enorme størrelse er den afrikanske Bush elefant et planteædende pattedyr, hvilket betyder, at den overlever på en diæt, der udelukkende består af planter og plantemateriale. Hovedparten af ​​den afrikanske Bush Elephants diæt består af blade og grene, der fjernes fra træerne og buskene ved hjælp af stammen. Den afrikanske Bush Elefant græsser også på frugt og græs og bruger sine enorme stødtænder til at grave efter rødder i jorden og til at fjerne barken af ​​træer. Fødevarer føres ind i munden ved hjælp af bagagerummet, og de store, flade tænder af den afrikanske Bush Elefant er derefter det perfekte redskab til at male vegetationen og rive planter ned, så de lettere kan fordøjes.

African Bush Elephant Predators and Threats

Den afrikanske Bush Elefant har ingen reelle naturlige rovdyr, der truer dens overlevelse, hovedsageligt på grund af dens store størrelse og det faktum, at afrikanske Bush Elefanter ofte forbliver inden for besætningens sikkerhed. African Bush Elephants er Afrikas fredelige kæmper og kan ses sammen med den beboer i den afrikanske ørken med andre store pattedyr og fugle uden problemer. I dyreverdenen kan løver og hyæner lejlighedsvis være i stand til at plukke en ung afrikansk bush elefant, der er blevet adskilt fra sin mor og også har været kendt for at angribe voksne, der er gamle og syge og derfor mere sårbare. Mennesker, der krypterer de afrikanske Bush-elefanter for deres elfenbenstænder, er den største trussel mod deres overlevelse sammen med tab af levesteder over hele kontinentet.



African Bush Elephant Interessante fakta og funktioner

I begyndelsen af ​​det 19. århundrede var historien om den afrikanske Bush-elefant meget anderledes, da de var op til 5 millioner individer, der antages at have roaming det afrikanske kontinent. På grund af den øgede efterspørgsel efter elfenben menes Afrikas Bush Elephant-befolkning at være faldet så meget som 85% i nogle områder. De store ører af den afrikanske Bush-elefant siges af nogle at være formet som Afrika, men disse store hudklapper er ikke kun til hørelse, de er et vigtigt redskab til at holde Elefanten kølig i den afrikanske varme. Som mange af de planteædere, der findes i hele Afrika, kan kalvene gå ved fødslen for at maksimere deres chancer for at overleve. En voksen afrikansk bush elefant kan drikke op til 50 liter vand hver dag og er i stand til at tage 1,5 liter vand i deres kufferter ad gangen.

Afrikansk Bush Elephant Relationship with Humans

Desværre tog den afrikanske Bush Elephant-befolkning en ødelæggende tilbagegang mod udryddelse på grund af en stigning i den eksterne interesse for Afrika og dets eksotiske vidundere (især mod midten af ​​det 20. århundrede). Efter at have været brutalt dræbt af krybskytter i årevis for deres elfenben, var afrikanske Bush elefanter forsvundet fra meget af deres oprindelige habitat. I 1989 faldt et verdensomspændende elefantjagtforbud på plads, efter at befolkningerne var faldet så dramatisk over hele kontinentet. I de nordlige og centrale dele af Afrika er den afrikanske Bush-elefant nu sjælden og begrænset til beskyttede områder, og selvom historien ligner den sydlige del, menes de sydafrikanske elefantpopulationer at klare sig bedre med anslået 300.000 individer i regionen.

African Bush Elephant Conservation Status and Life Today

I dag er afrikanske Bush-elefantpopulationer stadig truet af stigende niveauer af ulovlig krybskytteri og ødelæggelse af levesteder, selvom de er i bedring. Skovrydning på den afrikanske bush-elefants område betyder, at de afrikanske bush-elefanter mister både deres mad og husly, hvilket gør dem mere sårbare i naturen. På trods af forbuddet trues afrikanske Bush-elefanter også konstant af krybskytter, der jager elefanterne efter deres elfenbenstænder.

Se alle 57 dyr, der starter med A.

How to say African Bush Elephant in ...
BulgarskDen afrikanske savanne-elefant
TjekkiskAfrikansk elefant
danskAfrikansk savanne elefant
tyskAfrikansk elefant
engelskSavannah Elefant, Bush Elefant
spanskAfrikansk savanne elefant
franskAfrikansk elefant
FinskSavanninorsu
KroatiskAfrikansk elefant
UngarskAfrikansk telefon
JapanskAfrikansk elefant
hollandskAfrikansk elefant
PolereAfrikansk elefant
PortugisiskElefant, elefant-afrikansk
SvenskAfrikansk elefant
tyrkiskAfrika fili
Kilder
  1. David Burnie, Dorling Kindersley (2011) Dyr, den endelige visuelle guide til verdens dyreliv
  2. Tom Jackson, Lorenz Books (2007) Verdens Encyclopedia Of Animals
  3. David Burnie, Kingfisher (2011) Kingfisher Animal Encyclopedia
  4. Richard Mackay, University of California Press (2009) Atlas for truede arter
  5. David Burnie, Dorling Kindersley (2008) Illustreret Encyclopedia Of Animals
  6. Dorling Kindersley (2006) Dorling Kindersley Encyclopedia Of Animals
  7. David W. Macdonald, Oxford University Press (2010) Encyklopædi af pattedyr
  8. African Bush Elephant Classification, tilgængelig her: http://science.jrank.org/pages/2427/Elephant.html
  9. Evolution of Elephants, tilgængelig her: http://www.buzzle.com/articles/evolution-of-elephants.html
  10. Elephant Intelligence, tilgængelig her: http://www.suite101.com/content/elephant-evolution-and-intelligence-a167231
  11. African Elephant Information, tilgængelig her: http://wwf.panda.org/what_we_do/endangered_species/elephants/african_elephants/
  12. Om afrikanske Bush-elefanter, tilgængelig her: http://www.nature.org/animals/mammals/animals/elephant.html

Interessante Artikler